Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Kocka alakú görögdinnye

2017. július 21. - FuraTermék

Ezen blog oldalain is megemlítésre került már, hogy az emberi találékonyság határtalan.

Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor a szupermarketben extra alacsony áron megvásárolt görögdinnyénket szeretnénk úgy elhelyezni az autó csomagtartójában, hogy menet közben lehetőleg ne guruljon el, összezúzva az egyéb megvásárolt termékeket.

Japánban erre (is) megtalálták a megoldást: ha a gömb (geoid?) alakú dinnye akkora bonyodalmat képes okozni, hát termesszünk kocka alakú dinnyét!

kocka-alaku-dinnye.jpg

Hatalmas ugrás ez az emberiség kollektív fejlettségében, és milyen jól mutat (arról nem is beszélve, hogy a tárolása is fényévekkel egyszerűbbé vált az elárusító helyeken).

A termesztés titkának nyitja egyébként, hogy a még fejlődő dinnyét keretek közé szorítják (szó szerint):

kockadinnye3.jpg

A kocka termesztő keret formáját felvéve a görögdinnyénk (ez is mekkora átverés egyébként - Japánban termesztett dinnye hogy lehet görög?!?!) is kocka alakú lesz, miközben az ízvilágából mit sem veszít.

Japán barátaink (és aki kedvet kapott a mindenféle formájú dinnye termesztéséhez) gondoltak egyébként a szerelmesekre is:

formazott_gorogdinnye-1.jpg

Hát nem minden szerelmes vágya, hogy élete párjától szív alakú görögdinnyét kapjon?

greek_melon_cubes.jpg

A kocka alakú görögdinnye egyébként egy időben rendkívül népszerű volt az oroszországi újgazdagok körében, akik ilyen furcsasággal ajándékozták meg milliárdos társaikat (darabára is ennek megfelelően magas volt Moszkvában, körülbelül 200 amerikai dollár).

Akármilyen formájú is legyen azonban, hatalmas igazság, hogy a nyári kánikulában rendkívül hasznos a hőguta elkerülésében egy kis hűs görögdinnye fogyasztása.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása