Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Furcsa órák

2017. november 30. - FuraTermék

Az idő mérésének, számon tartásának igénye nagyjából egy idős lehet magával az emberiséggel. Sokáig csak a természetre szorítkozhattunk (vízóra, napóra) az idő múlásának mérésében, később már kifinomultabb eszközök (gyertyaóra, mechanikus órák) is a rendelkezésünkre álltak.

672484_bb_01_fb_eps_1000.jpg

Nem, ezzel az órával itt fent nincsen semmi probléma.

 

Nézzük, hogy a pizzás faliórák után hogyan hasznosították az egyik legelterjedtebb időmérő eszközt, a faliórát olyan nem hagyományos módon, hogy arról meg tudunk emlékezni itt, a FuraTermék Blogon!

Adott tehát a hagyományos falióra - a hagyományos számozással. Sokakat idegesíthetett azonban ez az elrendezés, és a hagyományos dizájn, mert számos újítást hoztak be a témában.

3510-8.jpg

A fenti óránál jól látható módon teljesen új értelmet nyer az "óramutató járásával megegyező irányban" kifejezés. Falióránk ugyanis az óramutató járásával ellentétes irányban haladva mutatja számunkra az idő múlását (vagy visszapörgetését).

Hátránya, hogy ha már évtizedek óta megszoktuk az analóg órák működését, picit nehéz lesz átállítani az agyunkat - ha viszont még életünkben nem láttunk órát, könnyebben tanulhatjuk és szokhatjuk meg.

Viszont ha módosult tudatállapotban pillantunk fel, legalább erről az óráról tudhatjuk, hogy nem hallucináció, mint például balra mellette az a repülő rózsaszín egyszarvú...

kiterdekeljpg.jpg

Van aztán az embereknek azon csoportja, akiknek tök mindegy, mennyi az idő; ennek szellemében az óra lapjának számai is össze-vissza helyezkednek el - csak a mutató járásából következtethetünk, hogy mennyi az idő következtethetnénk, ha érdekelne bennünket, mennyi az idő...

tm.jpg

A notórius későkre is gondoltak a nem hagyományos órák tervezői és építői: ugyanúgy rendezetlen a számok fekvése, ezúttal azonban óránk hangot ad helyettünk pontatlanságunknak. Elnézést a késésért!

matekzseni-faliora.jpg

Matematikusok kedvenc időmutató eszköze lehet a fenti falióra - ennél szebb és kifinomultabb egyenleteket ilyen kis helyen ritkán látni (a Blog szerkesztőségének tagjai - tekintve, hogy reál tárgyakból sosem voltak világelsők - még a ritkábbnál is ritkábban találkozik ilyesmivel).

visszafele-jaro-faliora.jpg

Sokan vagyunk úgy vele, hogy szívesen készülődünk a tükör előtt. Mivel azonban többségünk nem notórius késő, így szeretünk időben elindulni. Hogy ne kelljen fél percenként nyakunkat tekerve hátranézni az órára, ezen tükrözött számlapú időmutató kiváló társunk lehet a készülődés perceiben (óráiban).

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása