Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Vécés éttermek

2018. április 20. - FuraTermék

Mai posztunkban hosszú kihagyás után visszatérünk Japánba, hogy a kapszulahoteleket vagy éppen a kocka alakú görögdinnyét követően a felkelő nap országában dívó újabb furcsa szokást - és szolgáltatást - ismerjünk meg Miss Weaver jóvoltából.

fg20130111f1a-870x396.jpg

A címben foglalt meghatározás kicsit csalóka, ugyanis most nem a hagyományos mellékhelyiséggel rendelkező étkeztetőhelyeket vesszük górcső alá, hanem egy teljesen más típusú furcsa szolgáltatást. Nézzük meg tehát, mi fán terem a vécés étterem!

Szóval azt tudjuk a japánokról, hogy rendkívül fogékonyak az új dolgokra - ez a nyugati ember számára gyakran vicces (vagy éppen megbotránkoztató) jeleneteket eredményezhet. 

Ez természetesen a japánokat nem zavarja, sőt (gondoljunk csak az emodzsi kaki népszerűségére)!

Az egyik ilyen furcsa szokás (igény) végül az olyan éttermek létrehozásában öltött testet, amelyek tartozékai és belső díszítőelemei egy mellékhelyiséget idéznek meg a kedves vendégek előtt.

hqdefault_3.jpg

Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: vécécsészén feltálalt finom fogások...

diners-tuck-into-food-at-toilet-themed-cafe-590056.jpg

...amiket egy vécécsészén ülve fogyaszthatunk el, miközben gyönyörködünk a csodálatos berendezési tárgyakban (arról nincs információnk, hogy az említett helyiségben olykor-olykor óhatatlanul fellelhető - és agresszívan felbukkanó - szagokat is biztosítják-e a nagy számú vendég számára - bár valószínűleg ezt annyira nem erőltetik a tulajdonosok).

maxresdefault_8.jpg

Természetesen ahány vécés étterem, annyiféle szín és dizájn: a vécécsésze lehet sárga, rózsaszín, vagy éppen fehér, a lényeg, hogy az egyiken kényelmesen lehessen ülni, a másikból pedig fogyasztani a rendelt menüt.

ctyp_6602148toilet_restaurant.jpg

Persze nem csak vécécsészékből áll a világ (étterem) - adott esetben mosdókagyló felett ehetünk-ihatunk (vagy mosakodhatunk), miközben gyönyörködünk a közösségi mellékhelyiségeket idéző, színesebbnél színesebb, formásabbnál formásabb fali mozaikmintázatokban.

366-poocream.jpg

Egy ilyen tematikájú étterem számára természetesen megfelelő kinézetű (és állagú) ételekre is szükség van a megfelelő fíling megteremtéséhez (mondjuk egy adag - megfelelő passzoló formájú - csokoládéfagylaltra a vécékbe), amely remek fotók elkészítésének lehet az alapanyaga.

800px-bathtub_gratin_dish.JPG

Nyilván nem azért kerültek ezek a finom ínycsiklandó falatok a fürdőkádba, mert koszosak voltak, de nem árt biztosra menni...

article-2214606-15687e07000005dc-394_306x423.jpg

Az alátét tökéletesen passzol az étterem hangulatához - számos mosdóval ellentétben ezek az éttermek teljesen koedukáltak, mindenki legnagyobb örömére.

800px-toilet_hot_pot.JPG

A helybéliek mellett a Japánba érkező turisták is előszeretettel látogatják meg a vécés éttermeket (naná, mi sem hagynánk ki egy ekkora lehetőséget) - arról nem is beszélve, hogy Kelet-Ázsia-szerte egyre több ilyen vendéglátó helyiség nyitja meg kapuit (például a kisebb Kínában, Tajvanon).

Azt nem tudjuk, hogy a vécés éttermek igazi mellékhelyiségei hogy néznek ki -  de a slusszpoén az lenne, ha étterem-dizájnosak lennének.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szaktanár 2018.04.21. 21:14:48

"Persze nem csak vécécsészékből áll a világ"

dehogyisnem.

www.youtube.com/watch?v=3XqxSmhoYfY
süti beállítások módosítása