Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Furcsa házak

2020. szeptember 25. - FuraTermék

Az illúzió (érzékcsalódás) múzeumainak rövid felfedezését követően mai FuraTermék-posztunkban bemutatunk néhány különleges épületet - illetve homlokzatot.

img_20160107_124202.jpg

Csűrhetnénk-csavarhatnánk tovább a szót, de inkább nem tesszük. Nézzünk szét a furcsa házak világában!

Nem csak a belsőépítészetben lehet olyan trükköket alkalmazni, amelyeknek köszönhetően egy echte szakadék jelenik meg otthonunkban: akár a tűzfalra festett képpel is kelthetünk olyan benyomást a látogatóban, mintha nagyon-nagyon mélyen, bent lenne a bejárati ajtónk.

12047372_1470347699939798_911088281_n-1280x720.jpg

Arra azért nem árt vigyázni, hogy saját magunkat ne tréfáljuk meg, mondjuk úgy, hogy a környékbeli vendéglátóipari egységből kapatosan, kerékpárral jőve nekitekerjünk a falnak.

Aki pedig ismeretlenül a fenti állapotban nekiteker, az magára vessen, miután a kelleténél súlyosabb fejfájással tér magához. 

b7923fc5-23d7-47e2-a8f6-7b8d9a018e58-alex-chinneck-optical-illusion-house-3.jpg

Mintha lenyúznák a tapétát a homlokzatról (első benyomásra, a másodikra azért feltűnik ott a cipzár), miután a szakemberek nem jól illesztették a helyére...szerencsére a helyzet nem ennyire súlyos, csak vicces kedvű festőművészek dolgoztak errefelé (is).

hqdefault_6.jpg

Persze nem kell ahhoz egy komplett épület, hogy egy komplett épület benyomását keltsük a kertünkben (de ezt már megtanulhattuk az általános iskolai és középiskolai rajzórákon is a térhatású rajzok elkészítésekor is): a fentihez hasonló "házakból" akár egy egész Patyomkin-falut is felhúzhatunk, ha kedvünk éppen úgy tartja.

a1e9b723-1bfb-4225-88c1-9349f79a0a6d-alex-chinneck-optical-illusion-house-2.jpg

Arra nem árt odafigyelni, hogy illetéktelen személyek ne tudják csak úgy kicipzárazni a házunk oldalát - vagy ha már hozzáférnek, legalább ne alkalmatlan pillanatban kukkantsanak be hozzánk - mondjuk amikor kedvesünkkel éppen a Kámaszútra-bakancslistát tanulmányozzuk...

upside-down-house-trassenheide-1.jpg

Vannak olyan helyzetek, amikor már nem elég az érzékszerveink megcsalása ilyen-olyan rajzokkal, festményekkel, de szerencsére már kaphatóak fejre állított épületek is az ingatlanpiacon - itt bizony az ablak könnyen ajtó lehet, míg a pince egyből tetőtérré avanzsál a látogatók (és esetleges lakók) legnagyobb örömére.

Persze itt sem árt, ha józan állapotban szemléljük az épületet, mert könnyen fejre állhatunk a látványtól...

A poszt ötletéért köszönet illeti Miss Weavert, aki felhívta figyelmünket a közelben található népszerű fordított házra. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása