Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Ananászos LED-díszlámpa

2017. szeptember 21. - FuraTermék

Amikor az ananászra gondolunk, legtöbbünknek az ízletes déligyümölcs jut eszébe...a rajzfilmet kedvelők persze rögtön rávágják, hogy a herkentyűburger mesteri készítője, SpongyaBob Kockanadrág háza is ananászból van!

enhanced-16056-1428533929-11.jpg

Tovább

Visszatekintés 6.0 - Repülőgép-hordozó jégből

A Habakkuk-projekt

Újabb visszaemlékezésünkben háborús vizekre evezünk - s megláthatjuk, milyen csodákra képes az emberi elme, amikor a szív által annyira szeretett ország szorongatott helyzetben van...annyit elöljáróban elmondhatunk, hogy a találékonyság bizony végtelen, majdnem annyira, mint a világóceánok a 20. század előtti idők hajósainak.

Tovább

LEGO-papucs

"Szégyelhetitek magatokat, ti itt mind sunyítotok, adhatom én a jobbnál jobb ötleteket a posztokhoz!" - csattant fel Miss Weaver, amikor megjelent a legutóbbi szerkesztőségi értekezleten. Kár is lenne tagadni, hogy az alábbi poszt ötlete már egy ideje tengődött a papírhalmok alatt, amiért nem győztünk elégszer elnézést kérni kolléganőnktől.

Mea culpa, mea maxima culpa

Nagyon komoly - testi és lelki - sérüléseket okozhat, ha a gyermekünk (vagy habitustól függően saját magunk) által a lakás padlóján szerteszét hagyott apró építőkockák, játékfigurák valamelyikére mezítláb rálépünk. Ilyenkor mutatkozik meg igazán, mennyire sokszínű a magyar nyelv, a teringettét neki!

lego-parts.jpg

Tovább

Visszatekintés 5.0 - Gázmaszkok

Kisebb szünet után folytatjuk Visszatekintés-sorozatunkat, amelynek legújabb epizódjában egy sötét történelmi korszak szükségszerű, ugyanakkor borzalmas használati tárgyát mutatjuk be - szerencsére napjainkban már nem kell számolnunk a gázmaszkok széles körű használatával, de nem volt ez mindig így.

Tovább

Körömszárító kutyus

Miss Weaver érkezése előtt a FuraTermék Blog szerkesztősége - meglehetősen hímsoviniszta módon - kizárólag férfiakból állt, s mint ilyen, vajmi keveset konyítottunk a női szépségápolás segédeszközeihez.

Még most sem értünk hozzá többet, de legalább van kit megkérdeznünk.

Vállalva a kockázatot, mégis beevezünk eme ingoványos mocsárba, hogy megismerkedjünk mai posztunk főszereplőjével, a kutyaformájú körömszárítóval (vagy körömszárító kutyussal).

Tovább

Villámposzt 1.0 - Hajvágás baltával

A mai nappal a FuraTermék Blog szerkesztősége is csatlakozik az úgynevezett "villámposzt" kategóriát használó blogok népes táborához. A jövőben eseti jelleggel, mintegy hézagkitöltőként a nagyobb posztok között fogunk jelentkezni ezekkel a rövid szösszenetekkel.

Tovább

Bollywood

Mai posztunkban az indiai szubkontinensre látogatunk el, hogy rövid időre betekintsünk az ottani filmiparba.

A FuraTermék Blog szerkesztőségében nincsenek filmkritikusok.

Ha az átlag magyar meghallja a szót, hogy "India", legtöbbször az eszméletlen zsúfoltság (például a nem villamosított vonalakon a vonatok tetején utazó emberek...), a mai napig élő kasztrendszer, a bikák tehenek sérthetetlensége a hindu vallásban, esetleg az alábbi képen látható meseszép agrai síremlék jut eszébe.

india.jpg

Van azonban még valami, ami a helyi kultúrában az 1930-as évek óta nagyon fontos: a film

Tovább

Pizzás falióra

Az emberiséget - többek között - az különbözteti meg az állatvilág többi szereplőjétől, hogy az évezredek során profi eszközöket fejlesztett ki az idő mérésére.

Az első atomórák megépítését követően (amelyre az 1940-es évek végén került sor) már elegendő kapacitás szabadult fel a szürkeállományokban, hogy ne csak pontos, de dizájnos, és jól kinéző időmérő eszközöket alkossunk meg.

Tovább

Kígyóbor

Amikor új értelmet nyer a "maró hatású folyadék" kifejezés

Mai posztunkban az Olvasóközönség alkoholos italok iránt fogékonyabb - továbbá a kíváncsibbnál kíváncsibb - rétegét kívánjuk megszólítani, elszórakoztatni egy igazán egzotikus borfajta bemutatásával.

Az izlandi rothasztott cápahús története után ismét egy olyan termék kerül képzeletbeli asztalunkra, amelynek már puszta létezése is felháborodást, vagy visszatetszést kelthet bizonyos olvasóinkban. Ezért kérjük, hogy csak erős idegzettel - és gyomorral - rendelkező látogatóink folytassák az olvasást.

Köszönjük.

Tovább