Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Villámposzt 4.0 - Star Wars üvegdugó

2017. december 12. - FuraTermék

Alig hűlt ki a legutóbbi Star Wars-os posztunk írását követően a klaviatúránk, amikor az alábbi fotókon látható gyöngyszemre bukkantunk. Nem is volt kérdéses, hogy mindössze néhány tucat órányival a legújabb film premiere előtt meg kell emlékeznünk - még ha csak néhány gondolatban, de akkor is - a rohamosztagos borosüveg-dugóról.

1200px-star_wars_logo_svg.png

Tovább

Fugu

Régen nem jártunk már a felkelő nap országában (legutóbb az egyik legfontosabb japán találmányt, az elpusztíthatatlan buborékfóliát énekeltük meg), s a surströmming óta (jó két három hete) a gasztronómiával sem nagyon foglalkoztunk. Mai posztunkkal két legyet ütve egy csapásra az előbb említett hiányosságok pótlásra kerülnek.

800px-himejijo_sakura2.jpg

Japán, a virágzó cseresznyefák, a kapszulahotelek és a fugu hazája.

 

Nézzük tehát, mi is az a fugu, miért érdemes megkóstolni - és miért érdemes kétszer meggondolni, mielőtt megkóstolnánk!

Tovább

Mopszos párna

A kutya az ember legjobb barátja, ezt már kiskorunkban megtanulhattuk. A párna pedig az egyik legjobb barátunk, ha már rettenetesen álmosak vagyunk.

És hogy mi az igazi kettő az egyben megoldás, ha nagy kutyabarátok (azon belül is a mopsz fajták legnagyobb tisztelői), de egyben rettenetesen álmosak vagyunk?

mopsz-kutya-05.jpg

Tovább

Dubaj (második rész)

A város, ahol még az automata is aranyat ad

A múlt heti első rész után (amelyet ezen a linken olvashattok) a tél első FuraTermék-posztjában itt a Dubajjal foglalkozó írásunk második epizódja, amelyben folytatjuk a város érdekességeinek felfedezését. 

camel-trek-963x400.jpg

Két dubaji őslakos a sivatagban.

 

Jó olvasást!

Tovább

Furcsa órák

Az idő mérésének, számon tartásának igénye nagyjából egy idős lehet magával az emberiséggel. Sokáig csak a természetre szorítkozhattunk (vízóra, napóra) az idő múlásának mérésében, később már kifinomultabb eszközök (gyertyaóra, mechanikus órák) is a rendelkezésünkre álltak.

672484_bb_01_fb_eps_1000.jpg

Nem, ezzel az órával itt fent nincsen semmi probléma.

 

Nézzük, hogy a pizzás faliórák után hogyan hasznosították az egyik legelterjedtebb időmérő eszközt, a faliórát olyan nem hagyományos módon, hogy arról meg tudunk emlékezni itt, a FuraTermék Blogon!

Tovább

Dubaj (első rész)

Olajmilliárdok a sivatagban

Mai barangolós posztunkban a hosszabb (és meglehetősen szagosra sikeredett) észak-amerikai és észak-európai kitérőt követően (amelyet itt és itt olvashattok) visszatérünk Ázsiába, mégpedig azért, hogy felfedezzük a világ egyik leggazdagabb városát, amelyet a környező olaj- és földgázmezők kitermeléséből származó dollár- és dirhambevételek emeltek a sivatagi homokból a csillagos egekbe (szó szerint). 

dubai_lonely_desert_-_panoramio_4.jpg

Mivel mostani írásunk a szokásosnál is hosszabbra sikeredett, blogunk történetében először mai témánkat két epizódban mutatjuk be. A folytatás a jövő héten lesz olvasható.

Nézzük tehát, milyen hasznos (de mindenképpen jó drága) szolgáltatásokat hoztak létre az utóbbi évtizedekben Dubajban!

Tovább

Világítás Star Wars-módra

Lassan közeledik a nyolcadik (kilencedik) Star Wars-film decemberi bemutatója. A FuraTermék Blog szerkesztőségét is megfertőzte a Csillagok háborúja-láz, ezért úgy gondoltuk, a magunk módján mi is hozzájárulunk ehhez az őrülethez. 1200px-star_wars_logo_svg.png

A "Tovább" gomb után megláthatjuk, hogyan hoz fényt a sötétségbe a sokak által kedvelt szappan űropera.

Tovább

Surströmming

A svéd konyhaművészet csodája

Ezen a héten a múlt heti, kiviakot bemutató barangolós posztunk után maradunk az északi vidékeken, s nem hagyjuk el a gasztronómia világát sem, hiszen egy újabb konyhaművészeti gyönyörűséget készülünk bemutatni Miss Weaver felfedezése jóvoltából. Az alábbi figyelmeztetés ezúttal is dukál.

Ezen írás a szokásosnál felkavaróbbra sikeredett, amiért a szerkesztőség a Tisztelt Olvasóközönség elnézésért kéri. 

Csak erős idegzetű - és gyomrú - olvasóknak ajánljuk!

Nézzük tehát, mi is az a surströmming, és miért olyan fontos Svédországnak!

800px-flag_of_sweden_svg.png

Tovább

Távirányítású fekete özvegy

Vannak embertársaink, akik hatalmas örömüket lelik benne, ha a másiknak valamilyen félelmét, rettegését kihasználva alaposan megijeszthetik áldozatukat.

Minden bizonnyal nekik találták ki mai posztunk főszereplőjét, a távirányítású, elemmel működő fekete özvegyet.

800px-latrodectus_tridecimguttatus.jpg

Tovább

Kiviak

Ezen írás a szokásosnál felkavaróbbra sikeredett, amiért a szerkesztőség a Tisztelt Olvasóközönség elnézésért kéri. 

Csak erős idegzetű - és gyomrú - olvasóknak ajánljuk!

Megvalljuk őszintén, a blog szerkesztőségében hosszú vita előzte meg ezen poszt megszületését és mostani közzétételét, annak, khm, felkavaró tartalma miatt. Végül azonban győzött a józan ész, a poszt megszületett, és most olvashatjátok (utolsó figyelmeztetés, mielőtt a "Tovább" gombra kattintanál: tényleg csak akkor olvasd, ha erős gyomrú és idegzetű vagy. Köszönjük!). Nézzük, mi is az a kiviak és hogyan készül!

Tovább