Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

Veszélyes zacskó

2012. január 09. - FuraTermék

Rohanó világban élünk, melyben egyre több és egyre kifinomultabb veszély leselkedik ránk. A veszélyeztetettség a kisgyermekek számára nézve a legerősebb. Ezért van szükség annyi figyelmeztető feliratra világszerte, az élet minden területén. A kereskedelemben a termékek általában csomagolva kerülnek a polcokra, ezért ezen a területen a csomagolás is kockázatot jelent.
Vizsgáljuk meg ezt a dolgot kicsit közelebbről!
Egy-egy figyelmeztető mondat, amely a termék csomagolásán olvasható, azért okozhat némi félreértést a vásárlóközönség számára.
Íme egy példa:

 
Ezen a terméken a felirat arról szól, hogy a zacskó nem játék.
A figyelmeztetést betartva már tudjuk, hogy a zacskót kisgyermek nem veheti kézbe, mert esetleg annak darabjait lenyelve megfulladhat.
A termék megfordítása után azonban ezzel szembesül a vásárló:

Férfi Alsónadrág
A figyelmeztető felirat újra olvasása után akár arra is asszociálhatunk, hogy a zacskót anya sem veheti kézbe.
Na most ilyenkor ugyebár felmerül a kérdés
(persze szigorúan tudományos szemszögből)
hogy a gyártó melyik zacskóra gondolt. Mert nem mindegy! 
A termékkel és a csomagolással, valamint a figyelmeztető feliratokkal kapcsolatban további tudományos vizsgálatokat folytatok.

Special Thanks: Thomas Roth

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.