Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Egyszemélyes étterem

2020. május 29. - FuraTermék

Sajnos a koronavírus-járvány továbbra is szomorú aktualitást ad a mindennapi híreknek; szerencsére kontinensünkön valamelyest enyhült már a pandémia, de nem egy helyen (különösen Brazíliában) épp most van berobbanóban.

2020_05_12_95054_1589274316_large.jpg

Blogunk mai posztjában egy furcsa szolgáltatást mutatunk be nektek, méghozzá a fent említett járvánnyal kapcsolatban, amelynek egyik új, meghonosodó kifejezése a szociális távolságtartás - ennek biztosítására ugyanis Svédországban egy merőben új éttermi szolgáltatást indítottak el nem régen.

Nem, nem a házhoz szállításra gondoltunk.

A skandináv országban ugyan nem vezettek be olyan szigorú intézkedéseket, mint mondjuk Magyarországon vagy Spanyolországban (például az éttermek bezárása), de élelmes éttermi vállalkozók így is megérezték a lehetőséget az újításra. Ennek keretében pedig a semmiből hoztak létre egy új éttermet - a semmi közepén. 

image_1.jpg

Maga az étterem (amely svédül a Bord för En, azaz "egyszemélyes asztal" névre hallgat) egy mezőn elhelyezett asztalból és egyetlen székből áll (a szabad ég alatt), így a "betérő" vendégnek nem kell attól tartania, hogy valaki másfél méternél közelebb jön, vagy a szomszéd asztaltól ráköhintve fertőzi meg a rettegett kórral.

untitled-2-669f.jpg

S hogy az éttermi dolgozók se lépjenek be a vendég aurájába, az elfogyasztandó ételt egy praktikus csigarendszeren, kosárban továbbítják az éhes has tulajdonosához. 

Természetesen a fizetés is érintésmentes, és ha szerencsések (vagy szerencsétlenek?) vagyunk, még a hírhedt surströmminget is kipróbálhatjuk. 

2bfe7cad-bord-for-en-collage.jpg

Persze az egyetlen szék és asztal meglehetősen határok közé szorítja a bevételt, de az "étterem" ezúttal nem a profitra hajt (persze marketingszempontból még jól jöhet egy ilyen húzás a későbbiekben). További nehézséget jelenthet még egy-egy kósza zápor vagy zivatar felbukkanása, ugyanis (egyelőre) nincs megoldva a fentről jövő csapadék megfelelő elhárítása.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pkovaks 2020.05.30. 12:26:55

Miert nem csodalkozom honnan jönnek az ilyen agyament ötletek ?
süti beállítások módosítása