Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

3 fő különbség van a védő fólia és az üvegfólia között, megmutatjuk, melyek azok!

(Támogatott tartalom)

2021. április 11. - FuraTermék

Néha nem könnyű elsőre eldönteni, hogy milyen védelemre van szükség okostelefonunk kijelzőjének. Segítségünkkel könnyebben eligazodhatsz a védő fólia és az üvegfólia világában.

kijelzovedofolia-uvegfolia.png

Mióta az okostelefonok meghódították a világot, nemcsak az adatok, de a kijelző védelme is fontossá vált. Nem meglepő, hiszen egy-egy jobb készülék meglehetősen drága és senkinek sincs kedve hetekre lemondania róla – és akár 100.000 forintról - egy kijelző csere kedvéért. De az, hogy mivel lehet megvédeni a sérülésektől, már nem mindenki számára egyértelmű. Lássuk a különbségeket a védő fólia és az üvegfólia között.

1. A védő fólia műanyag, az üvegfólia nem az. Bár mindkét megoldást fóliának hívjuk a mindennapokban, anyagukat tekintve cseppet sem hasonlítanak egymásra. A kijelzővédő fólia ugyanis valóban rugalmas műanyagból – leggyakrabban PET-ből, tehát pont ugyanabból, mint az üdítők palackjai – készül, míg az üvegfólia igazi edzett üveget takar.

2. A védőfólia karcálló, az üvegfólia abszolút védelmet nyújt a kijelző számára. Ahogy az anyagukban van különbség, úgy abban is, hogy mire használhatóak az egyes megoldások. A védőfólia alapvetően csupán a mindennapi használatból adódó karcolásoktól és kisebb behatásoktól hivatott védeni a mobiltelefont, de ha sikerül leejteni, akkor maximum arra jó, hogy összetartsa a ripityára tört kijelzőt. Ugyan létezik olyan Anti Shock védőfólia is, ami eloszlatja a kisebb-nagyobb ütődések energiáját, az üvegfólia azonban tényleg arra hivatott, hogy megvédje a telefonod kijelzőjét, hiszen leejtés vagy komolyabb ütés esetén ez törik meg, nem a méregdrága eszköz.

3. A műanyag olcsóbb, az üveg drágább Természetesen a két különböző védelmi szint meglátszik az eszközök árán is. Míg az egyszerű védőfólia már pár ezer forintból megúszható, addig az edzett üvegből készült üvegfólia – főleg, ha a teljes kijelzőt kívánjuk védeni vele – már jóval többe kerül. Ez utóbbin nem igazán érdemes spórolni, hiszen a leejtett okostelefonok gyakran valamelyik sarkukkal érnek földet, és ha az üvegfólia nem ér el odáig, akkor azt a kijelző bánja és a tulajdonos zsebe bánja!

Ha ennek alapján sem tudsz dönteni a védő fólia és az üvegfólia között, kérj szakértői segítséget, mobilhasználati szokásaid alapján a legjobb megoldást javasoljuk majd számodra!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása