Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Komlót az otthonokba!

2022. január 21. - FuraTermék

A FuraTermék Blogon nem egy - és nem két hanem két - alkalommal foglalkoztunk már az emberiség talán legnépszerűbb alkoholos italával, a sörrel, de az összetevőivel nem igazán.

t04mghglgeg4plbalthkjp4cwdmyraidprykkmmc.jpeg

Mai posztunkban pótoljuk ezt a hiányosságunkat, ugyanis bemutatjuk nektek a komlót!

megsem-ordogtol-valo-a-sor.jpg

Pontosabban az otthon nevelhető komlót, ugyanis az élelmes vállalkozók meglepték a sörimádókat ezzel a csodával. Elég néhány kattintás (vagy koppintás), s meg is rendelhetjük magunknak a kis komlónkat, amelyet aztán gondozhatunk, nevelhetünk, s a kifejlődő termésekbe beleláthatjuk a csodálatos korsó sörünket.

beer.jpg

A csomag nagy hátránya persze, hogy a sör előállításához szükséges mennyiségű termés egyetlen növénnyel nem biztosítható - ipari mennyiségben beszerezni pedig nem biztos, hogy megéri...

Hacsak nem szeretnénk tényleg otthon készíteni a sört.

00005_23878.jpg

Még mielőtt leragadnánk a komlónál és a sörnél, nem árt azt is megjegyezni, hogy a növényből nem csak alkoholos folyadék állítható elő: ha a termést kiszárítjuk és teába tesszük, nyugtató hatást érhetünk el, így a természetes megoldások iránt rajongó ismerősöknek talán mégis megfelelő ajándék lehet.

Ha már a sör nem elég nyugtató hatású.

neveljsajatnovenyt12.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2022.01.22. 17:47:35

Ültesd el a kettesbe - sose irtod ki.

Kitiltott Vélemény 2022.01.22. 17:54:20

@gigabursch: Így van, és olyan selymes érintése van a szárának, ha véletlenül egy inda végighúzódik a lábszáradon, véres csíkot hagy maga után...

A komló nagyipari termesztésével egyetértek, a sör a legjobb házi komlóforrás :-)

Mira Viso · https://miraviso.blog.hu/ 2022.01.22. 17:56:38

Az kimaradt a posztból, hogy a komló nem marad meg egy ilyen kis lebomló izémizében. Piszok nagy a helyigénye, 5-6 méteresek a hajtásai és a föld alatt kúszó gyökere, amiből mindenhol hajtásokat növeszt, ahol csak lehet, behálózzák az egész kertet.

Szóval a komló egy agresszív, kiirthatatlan növény.

A teája persze jó, fanyar, kesernyés, mint a sör íze, nők ne vigyék túlzásba, mert megzavarhatja a hormonrendszert.

Castelli 2022.01.23. 02:42:06

Jó hosszú poszt...

HgGina 2022.01.23. 02:56:09

Hú de baromi izgalmas poszt.

Lobo Marunga 2022.01.23. 10:57:56

Esedezve kérem, hogy aki úgy érzi, komlót szeretne otthonra, az üljön, le egy csendes sarokba, és várja meg, amíg elmúlik.
Szobában egy kis cserépben értelmetlen, kint a kertben pedig végzetes. Lesz majd szépen komlód, meg másod se lesz, de a leggázabb, hogy lesz a szomszédodnak is, ha szeretné ha nem.
Légyszi, tényleg ne, de ha már nem bírod ki, akkor tényleg inkább legyen ez a cserepes változat. De ki ne ültesd!

Lobo Marunga 2022.01.23. 10:59:55

@Kitiltott Vélemény: Tiszte sor. Sose értettem, miért muszáj mindenről elhitetni, hogy lehet otthon is. Vannak erre kiváló szakemberek, hadd éljenek ők ebből, mi meg élvezzük a munkájuk gyümölcsét.

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2022.01.23. 17:17:58

A komló egy nyavalyás szúrós növény, kb 6 méter magasra felfut, és kevés nehezebb munka van a komlószüretnél, diákként volt szerencsém hozzá.

Billgates 2022.01.23. 20:31:57

Ház előtt nő. Évek óta "kiirtom" tavasszal, de pár hét után látom, hogy eredménytelenül próbálkoztam ismét, mert a földből életerős hajtások nőnek pengeszerű tüskékkel az oldalán. Hagyom hát, had nőjön, hogy tavasszal ismét megvívjam vele eredménytelen harcom. Teában még nem próbáltam, de a jó keserű sört nagyon szeretem.
süti beállítások módosítása