Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

A szerelem földje

2018. július 06. - FuraTermék

Mai posztunk tartalma egyesek számára felkavaró lehet - és alapvetően a 18. életévét betöltött korosztályok számára készült, ezért kérjük, ennek figyelembevételével kattints a "Tovább" gombra. 

 

Köszönjük!

170317145424-jeju-island-full-169.jpg

Mai írásunkban visszatérünk Dél-Koreába, hogy a helyiek egy újabb furcsa szokásával (egyúttal termékével) ismerkedjünk meg (ami nem mellesleg még oktatási és felvilágosítási célokat is szolgál). A modern, 21. századi világban (újfent) egyre kevesebb ember szeret olvasni, ezért az olyan örökbecsű művek is, mint Casanova visszaemlékezései életének hatalmas kalandjairól, vagy éppen az indiai szubkontinens kultúrájának egyik gyöngyszeme, a Kámaszútra sem tartoznak a Top-100-olvasmány közé (szerintünk legalábbis). 

img_0095.jpg

Dél-koreai barátaink ezen az apróságon úgy kerekedtek felül, hogy országuk legnagyobb szigetén megalkották a Szerelemföldet (Love Land - koreaiul 제주러브랜드), ahol echte szobrokkal mutatják be, hogy egy férfi és egy nő hogyan és milyen pózokban tudja egymásnak a legnagyobb örömet szerezni.

jeju-loveland4.jpg

A park ötlete még a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor szöuli egyetemisták elhatározták, hogy szobrok formájában alkotnak örök emléket a szerelemnek.

tumblr_inline_mp7nrjevjc1qz4rgp.jpg

A helyszín, Csedzsu-sziget pedig onnan adta magát, hogy a koreai friss házasok a hidegháború időszakában (amikor az emberek még nem utazgathattak ide-oda a nagyvilágban) előszeretettel választották a Koreai-félszigettől délre fekvő paradicsomi szigetet nászútjuk célpontjául.

Az elhatározást tehát tett követte: 2004-ben megnyitotta kapuit a két focipályányi területet elfoglaló szerelempark, ahol a szexre nevelés jegyében mintegy 140 különböző, koreai művészek által készített szobrot helyeztek el. Mára persze egyszerű nevelőlétesítménynél jóval többé nőtte ki magát a szerelem földje, amit a külföldi turisták is szívesen keresnek fel (naná, majd pont ezt hagynák ki, ha már úgy is Csedzsun vannak).

8288850.jpg

Persze kizárólag azért, hogy a szerelem művészetéből minél többet tanuljanak, nem pedig azért, hogy a különféle szexpózokban ábrázolt szobrok mellé állva szelfizzenek...

Természetesen a park kapuját (legálisan) kizárólag 18. életévüket betöltött látogatók léphetik át, a kívül maradó gyermekeik azonban addig sem unatkoznak, amíg apu és anyu rácsodálkozik a pózoló szobrokra: nekik külön játszótér van a park mellett.  

lovla.jpg

Valamit rosszul tudni rosszabb, mint nem tudni.

Giacomo Casanova

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steery 2018.07.07. 13:15:31

Jól mutatja a koreaiak hibás hozzáállását, hogy pont a fiatalokat zárják ki gondosan a parkból, akiknek a legnagyobb szükségük, igényük lenne a szexuális tapasztalatszerzésre. Szerintem elsősorban gyerekeknek kéne látogatniuk az ilyen parkokat, iskolai kirándulás keretében, leghamarább 14-15 éves korban.
Hunniában is elkélne egy ilyen park. Több értelme lenne, mint a kommunista hősök és főideológusok szoborparkjának.

ppppalika 2018.07.07. 13:37:33

@steery: Gondolod, hogy a kormány engedné 18 éven aluliaknak? A gyerek nézheti, hogy füstöl valaki, de nem nézheti, hogy megveszik.

2018.07.07. 17:25:38

nem látom az ATM-et - és itt az automatára gondoltam

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2018.07.07. 17:54:34

@steery: Haha, ez elképzelhetetlen. Koreában a szexualitás no-no téma. Szexről nem beszélünk, homoszexualitás, AIDS csak a külföldiek körében létezik, stb.

marczy 2018.07.07. 20:21:05

Ha egy nőnek megjön a mensije, az meg pláne tabu Kínában is. A szexről meg, hát... mintha az anyjuk sem szexelt volna soha, a gyerek meg csak úgy lett. A magyar hozzáállást fordítsd vissza 150 évvel az időben, aztán szorozd meg 100-zal. A gyerek nem tud semmit, közben meg adott esetben nyugodtan abuzálják. Megtehetik, mert a szex tabu. Az ember kívülről rálát pár ilyen tabura, és totál tehetetlen egy ilyen rettenetesen zárt kultúrkörben. A tabuk mindig megágyaznak a visszaéléseknek, Ázsiában is, a muszlimoknál meg pláne, de Európa konzervatívabb vidékein is.
Nekem szerencsém volt, mert én már úgy mentem a felső tagozatba, hogy tudtam, hogy s mint van azokkal a dolgokkal, ami a lábad között van. A gyereket meg ki kell okosítani, hogy vannak olyan testrészei, amelyekhez nem helyénvaló, ha más hozzányúl. Bizonyos korban, a gyerek fejlődésével összhangban muszáj beszélni a szexről.
süti beállítások módosítása