Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Koponyás órák

2019. november 01. - FuraTermék

Ha jól számoljuk, egy pár hónapja már nem foglalkoztunk az időmérő segédeszközök furcsa vadhajtásaival. Mai posztunkban azonban lesz óra bőven - még ha elolvasásához néhány perc is elegendő lesz.

horloge-murale-or-doree-crane-vintage-gold-wall-clock-skull-magpie.jpg

Nem is szaporítjuk a szót tovább (úgy vesszük észre, hogy ez ma nem is nagyon megy), nézzünk szét a koponyás órák piacán!

Mai posztunk egyben tisztelgés is a "halloween-mindenszentek-halottak napja" tartásának (lásd: melyiket szabad tartani és melyiket nem örök dilemmája) kérdésében vívott súlyos csaták hősi áldozatai előtt.

Riszpekt mindenkinek! És boldog utó-halloweent, valamint nyugodt megemlékezést mindenszentek és halottak napja alkalmából!

A még élő emberek között nagy divatja van a hajdanvolt embertársaink maradványai (csontok és koponyák) iránti rajongásnak. A múlandóság keltette borzongás, vagy csak egyszerűen a különcség az okozója? Mindegy is, a lényeg, hogy nekik is tudniuk kell, hogy mennyi a pontos idő.

cc11095.png

Számukra alkották meg profitorientált vállalkozók a koponyával díszített órákat - egyszer az olyanokat, amiken az óra számlapját díszíti a lecsupaszított emberi fej, illetve az olyanokat, ahol az óra néz ki echte koponyának.

home-design.jpg

Egy nyitott szájú koponyába bújtatott óránál mi mutathatna jobban az íróasztalunkon?

c-1930-oswald-rotating-eye-skull-clock-123686-75905.jpg

Egy koponya szemeit felhasználó óra: az egyik szem az óra, a másik pedig a percek múlását tudatja büszke (?) tulajdonosával.

face-f-time-skull-clock-30594-1-p.jpg

Mai utolsó képünkön pedig egy koponyákkal díszített óralapot tart a kezében egy fél-csontváz mindenki legnagyobb örömére (és sokak bánatára).

Temetkezési vállalkozók irodáit azért nem díszítenénk vele.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása