Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

Csernobili vodka

2020. január 24. - FuraTermék

Amikor 1986 áprilisának végén, azon a sötét éjszakán felrobbant a csernobili atomerőmű négyes reaktora, több millió ember élete változott meg - nem csak a környék lakói érezték meg a katasztrófa pusztítását, de az egész Szovjetunió beleremegett a csapásba.

4811561-1-1.jpg

Évtizedekkel később viszont a szinonimává váló településnév nem csak ismeretterjesztő sorozatokban és tévéfilmekben bukkant fel, hanem vodkás üvegeken is. Nézzük, mi is az a csernobili Atomik vodka

Nem fogjátok elhinni, de egy Csernobil környékén termesztett hozzávalókból (helyi gabona és ivóvíz) készített vodka - ha minden igaz, sugárzó adalékanyagok nélkül (reméljük legalábbis).

vodka-pohar-pxhere-1000x664.jpg

És nem, nem valószínű, hogy akkorát robban, mint egy atombomba (atomerőmű), legfeljebb ha túlzásba visszük a fogyasztását, és másnap térünk magunkhoz.

20190808chernobyl-vodka-csernobil-vodkachernobyl-vodka.jpg

A kézműves alkoholos ital bevételeiből elvileg a Csernobil környéki nélkülöző közösségeket akarják támogatni (szintén remélni tudjuk, hogy az Atomikból befolyó hrivnyák a megfelelő helyekre jutnak el).

atomik.jpg

A vodkát természetesen fa díszdobozban szerezhetjük be, hogy aztán megfelelő mementója legyen csernobili látogatásunknak (vagy tovább ajándékozhassuk, ha nem isszuk meg még az úton - mármint a vodkát, nem a faládát).

28949897_b7ede5f47d2d952a0ffe63d15aef7733_wm.jpg

Az Atomik vodkánál atomosabb már csak az lenne, ha közvetlenül a 30 kilométeres zóna határán felépült szuvenírboltból vásárolnánk meg, mindenféle egyéb csecsebecsével...

csernobil.jpg

Meglehetősen szürreális képet fest egy katonai ellenőrzőpont melletti szuvenírbolt a hajdanvolt, dicsőséges Szovjetunió egyik legnagyobb ipari katasztrófájának helyszínén, de az üzlet az mégiscsak üzlet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

népszopás 2020.01.25. 20:53:49

a paks2 vodka majd a primer kör vizéből készül