Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Ízesített ínyencségek

2020. február 21. - FuraTermék

Számos (elsősorban ázsiai) kultúrában nagy hagyománya van a természet különböző ízeltlábú gyümölcsei fogyasztásának - a nyugati turisták számára hatalmas kaland az utcai ételárusnál különféle bogarakat, kukacokat megkóstolni (akár nyersen, akár jól átsütve és fűszerezve).

gettyimages-488903155.jpg

Mai posztunkban megismerkedünk egy furcsa termékcsoporttal, amelynek köszönhetően nem kell Ázsiába utaznunk, hogy ilyen gasztronómiai különlegességben lehessen részünk.

Mai posztunk tartalma egyesek számára felkavaró lehet, ezért kérjük, ennek figyelembevételével kattints a "Tovább" gombra. 

Köszönjük!

Írásunk főhősei pedig nem mások, mint a különféle ízesítéssel, ízléses csomagolásban kapható bogarak

buffalo-worms-spicy-chilli.jpg

Kezdjük is rögtön egy igazán csípős csemegével: a csili ízesítésű alombogár-kukac igazán feldobhatja a napunkat, ha valami különlegesre vágyunk.

buffalo-worms-sour-cream-onion.jpg

Ha a csípős kukacokból már elegünk van, akkor sem kell kétségbe esnünk, ugyanis tejfölös-hagymás verzióban is kapható ez a csemege (ráadásul a tejfölös íz valamelyest enyhítheti a nyelvünket ellepő forróságot).

edible-crickets-sweet-mango.jpg

Ha pedig már magából az alombogár-kukacból van elegünk, az élelmes vállalkozók jóvoltából másfajta termékcsoportot is megkóstolhatunk: mint a fenti képen látható, édes mangó ízű tücsköt-bogarat ehetünk az esti meccsnézés közben.

mealworms-garlic-herbs.jpg

A délutáni nassolás nem is igazi nassolás lisztkukac nélkül - különösen ha fokhagymával és különféle gyógynövényekkel tették nekünk pikánsabbá az ízletes falatokat.

dsjkv4ywsac9z3i.jpg

A különféle kukacok, bogarak termékkínálata gyakorlatilag a végtelennel határos, köszönhetően az ízvilágok nagy számának, amit így össze-vissza kevertek, hogy lehessen válogatni. Nyam-nyam...

dsjkxqmwoamqdmb.jpg

"Egy sós-ecetes, vagy görög fűszerekkel ízesített tücsöknél már csak a gyümölcsös currys kukac lehet finomabb" - tartja az ősi osztrák közmondás.

img-20181223-wa0012.jpg

És aki nem csak rágcsálni akarja, az akár köretnek is felhasználhatja a vasárnapi ebédhez - bár előtte nem árt a nagyival vagy anyával egyeztetni, nehogy egy büdös nagy pofon legyen a végeredménye a gasztronómiai forradalomnak.

 

Jó étvágyat!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása