Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Atomok a zuhanyzóban

Periódusos rendszer-formájú zuhanyfüggöny

2021. március 12. - FuraTermék

Amióta Dmitrij Ivanovics Mengyelejev 1869-ben közzétette a kisebb módosításokkal ugyan, de mai napig használt periódusos rendszer első változatát, gyerekek generációi csodálkoznak rá a kémia-tanterembe történő első belépésükkor. Vagy nem.

246797_610x350.jpg

Mindenesetre a modern kémia megkerülhetetlen segédeszközévé vált, s talán éppen ezért nem meglepő, hogy még a fürdőszobánkban is felbukkanhat. Következzenek a periódusos rendszer-formájú zuhanyfüggönyök.

periodusos-zuhanyfuggony-bigyo-3200.jpg

Számos embertársunk van, aki nem csak érdeklődéssel, de szakértelemmel fordul a kémiához, ehhez a roppant fontos tudományhoz. Mivel világunkat az atomok építik fel, nem árt tisztában lennünk ezek legfontosabb tulajdonságaival - ebben jelent fontos segítséget a kémiai elemek periódusos rendszere. 

periodusosrendszerzuhanyfuggony2.jpg

Egy jó szakember még a szabadidejében, fürdés közben is jó szakember - tartja az ősi mondás. Ennek megfelelően élelmes vállalkozók (valószínűleg munkaidőben) kitalálták, hogy a periódusos rendszert ráhelyezik egy echte zuhanyfüggönyre. 

res_bedac93bbd562c5b67dcc078ba20972e.jpg

Elég felakasztani a tartóra, s fürdés előtt (és után, a minket esetleg kukkolók pedig az alatt is) csodálni tudjuk a hidrogén, hélium, plutónium és társaik legfontosabb adatait. Kell ennél több?

Mint azt éles szemű olvasóink bizonyára észrevették a fenti képen, fokozni még lehet: periódusos rendszer-formájú törölközővel és csúszásgátlóval.

periodusosrendszerzuhanyfuggony6.jpg

Sajnos a függöny nagy hátránya, hogy csak angol nyelven érhető el - de a FuraTermék Blogon tudjuk, hogy a hátrány könnyedén előnnyé kovácsolható: lehet kezdeni az angol kémiai szaknyelv elsajátítását!

Vagy koncert megtartását a zuhanymikrofonnal...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása