A kék agávé cukorban gazdag tövéből erjesztett, majd párolt alkoholos ital Mexikó egyik nemzeti jelképévé vált az elmúlt évszázadokban - ahogy a fogyasztásának szokásait is tízből kilenc ember kapásból meg tudná mondani: só és lime szükséges kísérőnek.
Mai posztunkban meg is nézünk egy segédeszközt, amely hozzájárul a pompás tequila-fogyasztási élményhez.
Mielőtt még belevágnánk a tequila-kínáló szett bemutatásához, meg kell osszuk veletek: az ital őshazájában, Mexikóban általában tisztán, kísérő nélkül csúszik le a szomjas torkokon a tequila, de a széles nagyvilágban bizony elkél hozzá egy kis só és egy szelet lime.
Maga a szett egyébként nem egy nagy durranás (bár ahhoz elég nagy, hogy elsőként ne nekünk jusson eszünkbe, levédetve a jogokat és meggazdagodva belőlük): tulajdonképpen nem más, mint egy fa tálca, benne változó számú mélyedéssel a tequilás poharak számára.
Persze ez önmagában még nem tenné tequila-kínáló szetté, éppen ezért kialakításra került rajta egy külön retesz a lime és egy másik a sót tartalmazó üveg vagy tálka számára.
Verziótól függően, mert szerencsére több is van belőle.
Nekünk tehát nincs más teendőnk, mint a megfelelő mennyiségű üveget elhelyezni a tálcán, beszerezni és felszeletelni a lime-ot, valamint egy kis sót bekészíteni - a legfontosabbat majdnem kihagytuk: nem árt egy (két, három, négy...) üveg tequila sem a hamisítatlan (?) mexikói hangulat megteremtéséhez.