Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Csótánypóker

2021. október 29. - FuraTermék

A póker világszerte egyre népszerűbb kártyajáték, amely idehaza is ezrek számára jelenti a péntek esti kikapcsolódást a barátokkal. Valaki azonban úgy gondolhatta, hogy már elég unalmasak a szabályok (vagy túl sok Bud Spencer-Terence Hill filmet nézett), ezért kitalált egy teljesen új játékot.

thinkstockphotos-163666502-e1521792517336.jpg

Nézzük, mi fán terem a csótánypóker!

A négy-hat játékos által játszható társasjáték szabályai már-már faék egyszerűséggel bírnak: adott nyolc fajta, nem túl népszerű állatot ábrázoló kártyalap (hatvannégy darab összesen), amelyet keverés után kiosztanak a játékosoknak. 

csotanypoker-dre26560-15042551877238.jpg

A csótány mellett léggyel, denevérrel, büdösbogárral, pókkal, patkánnyal, varanggyal és skorpióval találkozhatunk.

Mondjuk annak nem ajánlott, aki fél valamelyik állattól.

p5433_18.jpg

Az első játékosnak fejjel lefelé át kell nyújtania egy lapot egy másik játékosnak, majd pókerarccal állítania igazat vagy hamisat arról, hogy mit ábrázol a kártya. Ha az illető elhiszi, a lap átkerül hozzá, és hasonló módon kell megszabadulnia tőle. 

A "pókerarc" kifejezéssel nagyjából ki is merült egyébként a hasonlóság a csótányos és az igazi póker között. 

csotanypoker-dre26560-15042551877702.jpg

Ha nem fogadja el a lapot, igazat vagy hamisat kell kiáltania, s ha tévedett, arccal felfelé megkapja a kártyát. Akinél négy egyforma állat gyűlik össze először, az veszít - mindenki más pedig nyer.

Akinek nem megy a blöff, inkább ne csótánypókert játsszon.

26556_0.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása