Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Fura naptárak

(Támogatott tartalom)

2022. július 20. - FuraTermék

Néhány éve már mutattunk nektek pár furcsa, fából készült naptárat. Akkor láthattuk, hogy a modern technológiával szemben, régen milyen praktikákat alkalmaztak a dátum követésére. Most újra a naptárak világába szeretnénk kalauzolni titeket az alábbi érdekes kalendáriumokkal, miközben felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy milyen közös hiányosság található meg minden naptárban.

tinta-naptar.jpg

1. Almás naptár

almas-naptar.jpg

Minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Azoknak, akik a gyakorlatban is szeretnék követni ezt a mondásba öntött tanácsot, kiváló lehet ez az almás naptár. Tulajdonképpen csak egy műanyag cső, ami almákat tárol, megspékelve azzal, hogy a cső belső oldalán számok találhatók 1-től 31-ig. Így hónap elején, mindig annyi almával kell feltölteni, ahány nap van az adott hónapban. Hogy ki fogja megenni a 31-ik almát, nem tudom. Ahogyan azt sem, hogyan derül ki ennek a naptárnak a használatával az, hogy mikor lesz Anna névnapja.

2. Kamera lencse naptár

kamera-lencse-naptar.jpg

Fotográfus ismerősünk biztosan örülne egy ilyen naptárnak, hiszen pont úgy néz ki, mint egy fényképezőgépre csatlakoztatható kamera lencse. A csavargatásával viszont nem a fókuszpontot állíthatjuk, hanem az aktuális dátumot. De hogy mikor lesz Erika névnap, nem fogjuk megtudni belőle.

3. Buborék naptár

buborek-naptar.jpg

Biztos mindenkinek megvan az az emlék, amikor meghozza a futár a csomagot, kicsomagoljuk amit rendeltünk és egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a rázkódást és sérülés védő csomagolással szórakozunk. Ennek a naptárnak a készítőjének a fejében is valami hasonló emlék elevenedhetett fel, amikor megalkotta a kipukkasztható naptárat. Ha vége a napnak, nincs is jobb annál, mint hogy kipukkaszthatjuk. De hogy ebből hogyan fogjuk megtudni, hogy mikor van Katalin névnap, azt nem tudom.

4. Tésztanyújtó naptár

teszta-nyujto-naptar.jpg

Ez a tésztanyújtós naptár eddig a legelgondolkodtatóbb. Az egyetlen alkalmazási lehetőség, ami eszünkbe jut, ha esetleg pékségben szeretnénk nagyüzemi mennyiségű tészta alapú naptárakat létrehozni. A végfelhasználó pedig elcsócsálja az aktuális napokat? Talán vicces ajándéknak megfelelő, de a felhasználás még az almás naptárnál is bonyolultabbnak és értelmetlenebbnek tűnik. De ami fontosabb, ebből sem derülne ki, mikor lesz János névnap.

5. Lufi naptár

lufi-naptar.jpg

Ha kidurrantod elsejét, vége a játéknak, de ha alkoholos filccel ikszelgeted a napokat, akkor is problémás lesz a hónap utolsó napján a félig leeresztett lufira firkálni.

6. Naptár hűtőmágnesekből

hutomagnes-naptar.jpg

Talán ez az első olyan naptár a listánkon, amit a valóságban is el tudnánk képzelni úgy, hogy rendszeresen használjuk. A kitűzőkre emlékeztető hűtőmágnesek praktikusak ha fontos napokat szeretnénk bejelölni és a hűtőt egészen biztos látni fogja mindenki a háztartásban. Az is lehet, hogy az is kiderülne belőle, hogy mikor van Attila névnap, habár minden névnap hűtőmágnesének elkészítése nem kis feladat lenne.

7. Kötözős naptár

kotozgetos-naptar.jpg

Gyerekkorában legalább mindenki egyszer találkozott már olyan rajzolós játékkal, ahol az a cél, hogy a pontokat sorba összekötögessük ceruzával. Ez a naptár a napok számozásával segít irányítani a még felnőttként is nagyon bénán rajzoló kreatív társainkat, hogy véletlenül se más alakzat jöjjön ki a hó végén.

8. Tinta naptár

tinta-naptar.jpg

Amikor szembejött velünk ez a naptár, arra gondolhatunk, vajon tényleg kivitelezhető, hogy 24 óra alatt csak egy számjegyet áztasson át a tinta, ezzel pedig valódi funkciót adva ennek a naptárnak? Márpedig a naptár tervezője, Oscar Diaz szerint a naptár működik. A tinta lassú terjedésével szerette volna új megvilágításban ábrázolni az idő múlását. Sajnos a tinta terjedése a naptáron nem fogja megmondani nekünk, mikor van Gábor névnapja.

Persze a mai névnap kiderítéséhez nem csak a fenti, de sokszor a telefonunkon található naptárak sem vezetnek célra. Használhatunk klasszikus fali naptárakat, de azok nem tartalmazzák a modern nevekkel rendelkező ismerőseink névnapját. Ahogyan keresési sebességben sem összehasonlítható egyik fizikai naptár sem az online névnapos naptárakkal szemben.

Próbáld ki te is és ha tetszettek a fent felsorolt fura naptárak, akkor talán hamarosan további furcsa naptárakkal jelentkezünk!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása