Ha valami jó és működik, miért ne lehetne összekeverni egy másik valamivel, ami szintén jó és működik? - tehette fel a kérdést magában Victor Frankenstein, mielőtt létrehozta "szörnyszülöttjét".
Mai FuraTermék-posztunkban is hasonló kérdésre keressük a választ, csak éppen a barack segítségével.
A barack sok mindenre jó: lehet belőle lekvárt főzni, dezodort illatosítani, vagy hogy ne menjünk nagyon messzire kis hazánktól, némi beavatkozást követően meg is lehet inni (alkoholmentes és alkoholos verzióban egyaránt). Mai írásunkban azonban maradunk az evésnél, ráadásul éppen a baracklekvárnál...
...vagyis a chilivel felturbózott baracklekvárnál. A csípős chiliszósz és az édes baracklekvár önmagukban megállják a helyüket, de miért ne lehetne összekeverni őket, hogy szabályos ízorgiát idézzenek elő a fogyasztó nyelvén?
Az ember nem is vágyhat másra, mint egy jó chilis-baracklekváros kenyérre reggelire, nem igaz?
Mai második versenyzőnk is fogyasztható, s ezúttal is szerepet kap a chili, egészen pontosan a jalapeño paprika némi mangó támogatásával - e három versenyző együttes erejével hozza létre az egyébként nem túl csípős barackos-mangós salsa szószt, amely kihagyhatatlan eleme lehet a délutáni mozimaratonoknak, a házibulikról nem is beszélve.
Jó étvágyat!
gigabursch 2022.09.11. 08:26:13
Jó anyag.