Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Medvehús-automata

2023. május 05. - FuraTermék

Nem is olyan régen egy erdélyi, alkoholtartalmú italok előállításával foglalkozó vállalkozás a környék medvéinek székletét dobta piacra konzervdoboz formájában - ezután már nagyon nem kellett volna meglepődnünk, amikor egy Japánból érkező hír kapcsán mai furcsa termékünkbe (és szolgáltatásunkba) botlottunk.

ursus_t_japonicus_ueno_zoo.jpg

De mégis meglepődtünk, mert medvehús-automatára azért nem számítottunk...

Medvebarátok inkább ne olvassák tovább a posztot!

A japánok bővelkednek az európaiak számára furcsa szolgáltatásokban, termékekben, szokásokban - ezek közül már jó néhányat már itt, a FuraTermék Blogon is bemutattunk nektek (hogy messzire ne rohanjunk, elég csak a kocka alakú görögdinnyére vagy éppen a rámen-automatára gondolni). 

9.jpg

A japán fősziget, Honsú északkeleti részén fekvő Akita prefektúrában azonban egészen új szintre emelték a furcsa szolgáltatásokat: üzembe helyezték ugyanis az ország (és minden bizonnyal a világ) első medvehús-automatáját, amelyből az arra járók éjjel-nappal vásárolhatnak kis kiszerelésű (200-250 grammos) medvehús-adagokat.

nevtelen_16.jpg

Az automata beszállítói a környék vadászai, akik szép számmal ejtenek el a helyi konyha részét már évszázadok óta képező japán fekete medvéket (Ursus thibetanus japonicus), amelyeknek legnagyobb (hím) példányai sem igen szokták meghaladni a 100-120 kilogrammos tömeget.

Japán egyes régióiban veszélyeztetett fajnak minősül a japán fekete medve, de országosan még nem került sor a vadászatuk betiltására. 

8_1.jpg

Mint írtuk volt, az automatából kis kiszerelésű adagok vásárolhatók meg meglehetősen borsos áron: egy 200 grammos adagért háromezer jent (azaz durván nyolcezer forintot) kér a gép - ez kilogrammonként nagyjából negyvenezer forintos árat jelent, amely ennek ellenére sokaknak megéri, hiszen igazi ínyencségnek tartják a macihúst. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása