Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Termosz az objektívben

2019. július 12. - FuraTermék

Azt már régóta tudjuk, hogy a kávé kiváló segítőtárs a nehéz helyzetekben - különösen amikor már majdnem leragad a szemünk, de azért még meg kell csinálni azt a fránya határidős feladatot, vagy éppen mi vagyunk a pilóták a repülőgépen, így csúnyán nézne ki, ha elaludnánk...

tp556-2.jpg

A fényképészek is szoktak álmosak lenni (és köztük is sokan imádják a kávét), de nem mindig engedhetik meg maguknak, hogy kiugorjanak a műteremből (pláne ha a műtermük a szabad természet) a szomszédos kávézóba vagy éppen a konyhába...de akkor mit lehet tenni?

Természetesen a magukkal vitt termoszból lehet kortyolni az ébrenlétet adó nedűből! De ha már fotósokról van szó, legyenek stílusosak - gondolta mai furcsa termékünk, az objektív formájú termosz megálmodója.

 96c2d1f4afd31d3655a93a369965e887.jpg

Igen, valahol, valamikor valakinek volt elegendő szabad agyi kapacitása arra, hogy megalkossa a termoszok végtelen univerzumának újabb darabkáját, amelyet a fotósok egyik fontos segédeszközének formájára alakított.

petit-mug-thermos-objectif-appareil-photo.jpg

A zárófedél a termosz esetében nem a fényt takarja el, hanem a forró kávét tartja a tartályban mindaddig, amíg gazdájának szüksége nem lesz rá.

411kney1xol_sx425.jpg

Kellő rutinossággal - és megfelelő mennyiségű keksszel - a mellékelt tartozékok akár keksztartóként is funkcionálhatnak, így édesebbé téve a két fotózás közötti szünetet (vagy sósabbá, ha sós a keksz, ugyebár).

d8196cdfb2449bedf3c1daf0f80608d9.jpg

Arra azért nem árt figyelni, hogy merő véletlenségből össze ne keverjük az igazi objektívot a termosz-verzióval, mert kellemetlen meglepetésben lehet részünk...

Na jó, egy profi fotósnál ettől azért nem kell tartani...

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása