Ebben a blogbejegyzésben egy élelmiszeripari terméket fogok bemutatni. Talán nem véletlenül kapta ez a termék a Csirke rudacska elnevezést. A nagymenők persze baromfivirsli néven árulják. Első találkozáskor szabad szemmel semmi különbség nem érzékelhető a két termék összehasonlítása során. Ránézésre esztétikus a csomagolás és kívánatos annak tartalma. Nem is csigázlak tovább, kedves olvasó, hanem azonnal szemed elé tárom ezt a finomságot: A rudacskák oldalán végigfutó sárga vonalak leginkább a KPE csővel dolgozó szakemberek számára lehetnek ismerősek, de ez a tény önmagában még ne riasszon el senkit!
Balga felhasználóként azt hihetnénk, hogy ezek a vonalak elősegítik a rudacska végső kicsomagolását, de ez nem így van!
Ez csupán dekoráció. A termék kultúrált kicsomagolásához egy késre is szükség van. Elkészítés közben a hagyományos virsliszag elmarad. A gőzölgő rudacska megkóstolása után azonnal érezhető az ízfokozó szerekkel feltuningolt mesterséges összetevők karakteres íze.
Íme ezekből néhány: nátrium-nitrit, nátrium-acetát, difoszfát, trifoszfát, ribonukleotid, polifoszfát, guar gumi
és a végére az igazán ízletes feldolgozott euchema moszat.
Előnyöket és hátrányokat felsorolni a fenti ismeretek megszerzése után szükségtelennek tartok.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok!