Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Az Izlandi Péniszmúzeum

2018. szeptember 28. - FuraTermék

Mai posztunk tartalma egyesek számára felkavaró lehet - és alapvetően a 18. életévét betöltött korosztályok számára készült, ezért kérjük, ennek figyelembevételével kattints a "Tovább" gombra. 

Köszönjük!

1024px-icelandic_landscapes.jpg

Hosszú kihagyást követően (utoljára a különösen finom Hákarl kapcsán írtunk hosszabban róla) visszatérünk a tűz és a jég földjére, hogy megismerkedjünk a helyiek egyik, khm, meglehetősen furcsa természettudományi gyűjteményével - irány tehát a híres-hírhedt Izlandi Péniszmúzeum!

icelandic_phallological_museum_logo.gif

Egy jelkép mind felett! (forrás: Wikipedia)

 

Érzékeny (férfi)olvasóink csak kellő körültekintéssel és alapos megfontolást követően görgessenek tovább!

sigur_ur_hjartarson.jpg

Sigurður Hjartarson, a gyűjtemény megalapozója. (forrás: Wikipedia)

 

Valamikor az 1990-es évek elején egy nyugdíjas izlandi történelemtanár, bizonyos Sigurður Hjartarson elhatározta, hogy múzeum formájában fog örök emléket állítani kedves hobbijának, a péniszgyűjtésnek, amelynek már 1974 óta hódolt, és az évek folyamán egy egész gyűjteményre való hím szaporítószerv jutott a birtokába, szinte fajtól függetlenül

Jelen esetben természetesen nem az emberi hímvesszők gyűjtéséről volt szó, hanem a végtelenül változatos állatvilág (konkrétan az emlősök) elpusztult hímjei lettek, khm, kevesebbek Sigurður hobbija által - és elsősorban az Izlandon és a környező vizekben fellelhető egyedek kerültek képbe, legalábbis a kezdetekkor.

Még egyszer, pontosabban: a hobbi elindulásakor és a múzeum kezdeti időszakában még nem volt szó emberi hímvesszőről...

husavik_phallusmuseum.jpg

A régi, húsavíki kiállítóterem egy része. (forrás: Wikipedia)

 

Sigurður barátunk tehát a tettek embere volt, s mint ilyen, hamarosan meg is valósította nagy álmát: a fővárosban, Reykjavíkban 1997-ben megnyitotta képzeletbeli kapuit az ilyen téren az egész földkerekségen egyedülálló Izlandi Péniszmúzeum (izlandi nyelven Hið Íslenzka Reðasafn), ahol ország-világ gyönyörködhetett a formalinban tartósított hím szaporítószervekben.

1024px-icelandic_phallological_museum_reykjavik.JPG

Az új, reykjavíki kiállítás. (forrás: Wikipedia)

 

A gyűjtemény az egészen kicsiny hím állatok apró tartozékaitól (2 mm-es hörcsögpénisz) egészen a férfinemű kékbálnák gigantikus falloszáig terjed; utóbbi hossza akár a három métert is elérheti, súlya pedig meghaladhatja a hetven kilogrammot, a nőstény bálnák legnagyobb örömére. 

Miután kedvenc izlandi történelemtanárunk nyugdíjba vonult és elköltözött az észak-izlandi Húsavík kisvárosába, vitte magával a múzeumot is. 2012-ben a gyűjtemény kezelését Sigurður fia, Hjörtur vette át, aki visszavitte a cuccost Reykjavíkba, annak is az egyik legforgalmasabb bevásárlóutcájába.

Mivel Izlandon él még az az Európából már jószerivel kiveszett hagyomány, hogy a gyermekek vezetéknevét az apai keresztnévből képzik, a fiú teljes neve Hjörtur Sigurðurdsson lett.

1024px-blue_whale_penis.jpg

A Földön jelenleg fellelhető legnagyobb hím-szaporítószerv, a hímnemű kékbálnák pénisze. (forrás: Wikipedia)

 

2011 júniusa óta a múzeum birtokában van egy emberi pénisz is, amelyet egy roppant nagylelkű donor adományozott Izland legfurcsább gyűjteményének - természetesen a becses darab már halálát követően került eltávolításra. Ezt leszámítva 93 különböző faj hím egyedeinek 280 szaporítási segédeszközét tekinthetjük meg, ha éppen Izlandon járunk, és van kedvünk az efféle különleges múzeumok felkereséséhez.

Az meg már csak külön érdekesség, hogy az izlandi folklór (innen nézve legalábbis) képzeletbeli lényeinek (mint amilyenek a trollok vagy az elfek) hímtagjait is megtekinthetjük a múzeumban - azt, hogy ezekhez hogyan jutottak hozzá, részletesen (angolul is) taglalják a múzeum honlapján.

phallological_museum_sign.jpg

Az utcára kirakott cégér is magáért beszél... (forrás: Wikipedia)

 

Zárásként pedig:

Nyugodjék békében az Izlandi Péniszmúzeum összes donora!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Helga Beauty Salon. 2018.09.28. 17:32:07

Naggyon fasza kiállítás lehet!

Lady Ann 2018.09.29. 11:53:05

Tavaly voltam ott, és emberfütyi még nem volt, csak a leendő donor nyilatkozata, hogy halála után nekik adja ama testrészét.
Amúgy igazi, tudományos kiállítás, itt-ott eldugott pajzán felhanggal :)

3.141592 2018.09.29. 19:41:14

na elmegy a blogolo a picsaba a cenzura miatt.

FuraTermék · www.furatermek.blog.hu 2018.09.29. 20:18:25

@3.141592: Az én blogom, az én döntésem, az én keresztem. Ha nem tetszik, lehet panaszt tenni az Index szerkesztőségénél.

Addig is a személyeskedésnek és a napi politikának itt helye nincs!

Untermensch4 2018.10.10. 09:34:38

@FuraTermék: Sztem ez így ahogy történt, tökéletes moderálási módszer. Kulturáltan azért sikerült átjönnie h van aki a kiállítás részévé tenne politikusokat is... ha jól sejtem. :D
süti beállítások módosítása