Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Nőnap alkalmából

2019. március 08. - FuraTermék

Mivel a FuraTermék Blog aktuális posztjának élesítési dátuma egybeesik a mélyen tisztelt hölgyek nemzetközileg elismert ünnepével, ezért ma egy különleges furcsa termékkel készültünk - elsősorban hölgy olvasóinknak.

womens_day.jpg

Ez a furcsa termék pedig nem más, mint az őszirózsafélék családjába tartozó, Észak-Amerikából származó Berlandiera lyrata, vagy közismert nevén a csokoládévirág.

800px-berlandiera_lyrata.jpg

A nevével ellentétben sajnos a virág nem csokoládéízű és ehető is, és állítólag tökéletesen alkalmas arra, hogy kiültetve csokoládéillattal lengje be a kertet (vagy cserépben a lakást).

Az észak-amerikai őslakosok (akiket indiánokként is szoktak emlegetni) évszázadokon keresztül használták a növényt csokoládétorta készítésére gyomorbántalmak enyhítésére.

800px-berlandiera_lyrata_missouri_botanical_garden_1.jpg

Természetesen a 20. és 21. század élelmes vállalkozói is lehetőséget láttak a csokoládéillatú (plusz ízű) virágban, így ma már kereskedelmi forgalomban is széles körben kaphatóak a magvai, a nemzetközi közvélemény legnagyobb örömére.

csoki1.jpg

A dobozolt csokoládévirág különösen nélkülözhetetlen azon férfiak számára, akik lusták szívük választottjainak  illetve a család hölgy tagjainak ajándékot venni a különböző ünnepek alkalmából, így tehát a  csokoládévirág = két legyet (csoki + virág) ütni egy csapásra.

Azért inkább ne próbáljátok ki otthon!

Most, hogy ezen túl vagyunk, a FuraTermék és Barangolás Blogok Közös Szerkesztősége nevében kívánunk boldog nőnapot a szerkesztőség egyetlen hölgy tagjának, Miss Weavernek, valamint a blogjaink összes hölgy olvasójának. 

Boldog nőnapot, hölgyek!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása