A FuraTermék Blog szerkesztőségének tagjaiban kialakult az az érzés a furcsa termékek vadászatával eltöltött hosszú idő alatt, hogy minket már semmi nem lephet meg.
Tévedtünk, nem is kicsit - e tévedésünknek pedig mai posztunkkal állítunk emléket, amely a vattacukor ízű szőlőről szól.
Nem, Kedves Olvasó, nem vattacukor ízű szőlőcukorról van szó, vagy valamilyen új édességről, amely egyesíti a szőlő és a natúr vattacukor ízvilágát...itt olyan szőlőről (gyümölcsről) beszélünk, amelynek íze állítólag egy az egyben megegyezik a vattacukoréval.
Piacon való megjelenését vállalkozó kedvű szőlészeteknek köszönheti, ahol növénynemesítéssel kísérletezve próbálták meg újból előteremteni a ma már nem létező, ősi szőlőízt - ennek mintegy melléktermékeként pedig létrejött a vattacukor ízű szőlő.
A lassú kezdetek óta eltelt évek során mind piros, mind fehér szőlőket felvérteztek ezzel a csodás ízvilággal, hogy az egyiket vagy a másikat kedvelő fogyasztók is megtalálják a számukra megfelelőt a piacon - a gyerekeknek pedig valószínűleg teljesen mindegy, csak vattacukor íze legyen.
Már várjuk, hogy nemesítéssel vagy génkezeléssel mikor hozzák létre a csípőspaprika, vagy éppen kólaízű szőlőt (a kék és piros kóla ízében egyaránt), ha már szőlőízű almát lehet kapni a piacon.