A boltban frissen vásárolt almába éppen hogy beleharapván elgondolkodtál már azon, milyen lenne, ha a megszokott almaíz helyett valami egészen más fogadna? Mondjuk egy fürt kékszőlő édessége?
Nem? Nos, mi sem, de cserébe legalább kapható már szőlőízű alma a piacon.
Az Észak-Amerikában Grāpple (angol mozaikszó a grape [szőlő] és apple [alma] házasításából) néven forgalomba hozott alma-különlegesség szerencsére nem az arrafelé meglehetősen divatos génmódosítás eredményeként született meg, hanem a frissen szedett fudzsi vagy gála almára permetezett szőlőlé-koncentrátumnak köszönheti aromáját.
Milyen szerencse, hogy vannak embertársaink, akik ennyi szabad agy-kapacitással bírnak, hogy ilyen kuriózumot tudnak megalkotni...
Miután az üzemben megtörtént az alma és a szőlőkoncentrátum házasítása, szorgos kezek már csomagolják is négyes műanyag tartókba, hogy az ínyenc fogyasztók minél hamarabb megkóstolhassák a szőlőízű almát.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy csak a kezdet kezdetén készült csak és kizárólag fudzsi és gála almákból mai furcsa termékünk; napjainkban már lassan minden almafajtát ízesítenek a márka észak-amerikai tulajdonosai, az almarajongók (és szőlőíz-imádók) legnagyobb örömére.
És természetesen a miénkre, akik posztot írunk belőle.