Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Maszk-automaták

2019. május 31. - FuraTermék

Mai posztunkkal folytatjuk az automaták világának felfedezését - ha úgy tetszik, univerzumának kitágítását. A helyszín Japán, a téma pedig nem más, mint a rámen-automata maszk-automaták!

71p0xsyqckl_sx425.jpg

Csak azt nem rakunk automatába, amit nem akarunk

Nem tudjuk, hogy a fenti idézet valaha elhangzott-e valaki szájából, de jól leírja, hogy mennyi felfedeznivaló automata vár még ránk...de térjünk is a lényegre: ha Japánból (és úgy általában Kelet-Ázsiából) származó híradós tudósításokat nézünk, ahol vágóképnek utcai felvételeket is beraknak, láthatjuk, hogy rengeteg ember visel maszkot.

fd20130310bja-540x348.jpg

Persze sokan a szmog miatt (is), de azért is, hogyha éppen náthásak, ne fertőzzék meg a másikat, ami nagyon tiszteletreméltó szokás.

Szóval a hazainál picit nagyobb igény mutatkozik a maszkok iránt, de az ezek árusításával foglalkozó üzletek ott sem teremnek minden utcasarkon, és feledékeny ember (aki elfelejt vinni magával pót-maszkot) bizony még Japánban is akad; nem maradt más megoldás hátra, mint létrehozni korunk egyik legnagyobb találmányát, az utcai maszk-automatát!

4b3d12a8eac075f02567946030c745f6.jpg

Többféle kivitelben (méret, szín annyi van, mint égen a csillag), és csak a megfelelő összeget kell bedobni (vagy érinteni a kártyánkat/telefonunkat), hogy hozzájuthassunk a légzést könnyebbé tevő maszkhoz.

img_2731_850is.JPG

Ahogy az a fenti képen is látható, a felkelő nap országába érkező külföldiek is szívesen próbálják ki eme csodás szerkezeteket.

Hacsak nem kényszerítették rá.

mascarillas-502x700.jpg

Persze vannak még automaták, amelyek csak és kizárólag a hagyományos módon, pénzérmével (konkréten egy száz jenessel) működnek.

hqdefault_5.jpg

Mindössze száz jen, hogy ne légy udvariatlan a többiekkel, és ne helyezz el náthás köpetet a légtérben...megéri, nem?

A válasz: igen, megéri!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2019.06.03. 10:17:44

Kórházakban itthon is létezik maszk automata. Szóval annyira nem extrém.
süti beállítások módosítása