Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Koronavírus-sisak

Harc a járvány ellen indiai módra

2020. április 03. - FuraTermék

Napjainkban a hírek nagyjából 80%-a ilyen-olyan módon összefüggésben áll a jelenünket meghatározó legfontosabb eseménnyel, nevezetesen a világméretűvé szélesedett koronavírus-járvánnyal. Mostanra oda jutottunk, hogy Észak-Koreát és Türkmenisztánt leszámítva szinte minden országban megerősítették a hivatalosan SARS-CoV-2 névre hallgató kórokozó jelenlétét.

unnamed_1.jpg

Nincs ez másként Indiában sem, ahol a megbetegedés hatására gyakorlatilag országos méretű karantént rendeltek el 2020 márciusának végén. A betartás érdekében pedig mozgósították a rendfenntartó erőket, és új, eddig nem látott eszközökkel ruházták fel őket...

Ezek között pedig a kijárási tilalmat megszegők megbotozásán és tornáztatásán kívül ott virít egy újfajta rendőrségi sisak is.

A helyzet komolyságára való tekintettel kéretik visszafojtottan röhögni!

police-inspector-in-india-wears-coronavirus-helmet.jpg

Igen, Kedves Olvasó, jól látod! Indiában a rendőrök egy részét a koronavírusra hajazó sisakkal szerelték fel, így láthatóvá téve mindenki számára a láthatatlan ellenséget.

coronavirus-police1-e1585840315701.jpg

Tagadhatatlan tény, hogy ha demonstrációs célról van szó, az indiai rendőri szervek nem ismernek határokat - a vírus formájú sisak segítségével még azok az átlag polgárok is fogalmat kaphatnak a pusztító kórokozóról, akiknek egyébként nincsen tévéjük vagy internet-hozzáférésük, vagy esetleg nem tudnak írni-olvasni.

Utóbbi - mint arra világjáró barátunk, Veve felhívta figyelmünket - még mindig komoly probléma a szubkontinensnyi országban.

indian-policeman-wears-coronavirus-helmet-warn-people-stay-home-3-5e81b513d6021_700.jpg

Ahmed, a delhi rendőrség hadnagya, habár még csak március 22-e volt, azt hitte, főnökei előrehozták az április elsejei tréfát, amikor megmutatták neki, ezentúl milyen sisakot kell majd viselnie.

Ahmed ennél nagyobbat nem is tévedhetett volna...

nintchdbpict000574293085.jpg

Szerencsére egy olyan sokszínű országban, mint India, a rendőröknek sem kell nélkülözniük a koronavírus-sisak esetében a változatosságot: a "hagyományos" piros színű mellett ugyanis a jard emberei zöldet is választhatnak maguknak - utóbbi esetében a kiálló tüskék minket vigyorgó békákra emlékeztetnek. És titeket?

200330113217-03-coronavirus-helmet-large-169.jpeg

Arról nincs információnk, hogy a sisak viseléséért - és a kollégáktól ezzel együtt járó ugratásokért, valamint a jónép esetleges röhögőgörcseiért - jár-e valamiféle plusz juttatás az egyenruhásoknak, de egy biztos: megérdemelnék. Nagyon megérdemelnék.

Zárásként az alábbi linken megtekinthető egy videó arról, hogy Indiában hogyan próbálják jobb belátásra bírni az otthonukat indokolatlanul elhagyó polgárokat:

ÉS AMI FONTOS! 

HA TEHETED, MARADJ OTTHON!

ÉS VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása