Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Furcsa hógömbök

2020. július 24. - FuraTermék

Itt a tikkasztó nyár, amikor még árnyékban is harminc fok felett perzsel bennünket a hőmérséklet köszönhetően annak, hogy a hozzánk legközelebbi csillagban alaposan begyújtották a kazánokat. Éppen ezért - pontosabban, hogy enyhítsük egy kicsit a forróságot - látogatást teszünk a hógömbök birodalmába.

thinkstockphotos-868995874-e1513626053883-1024x577.jpg

Következzen néhány furcsa, vicces, vagy éppen furcsán vicces hógömb!

Természetesen tisztában vagyunk vele, hogy a hógömbben nagyjából annyi fagyosság és hó van, mint mackósajtban a brummogás, de nem bírtuk megállni a fenti hasonlatot. Elnézést.

nevtelen_1.gif

Mai hógömb-szemlénket - bemelegítés gyanánt - kezdjük is egy nemzetközileg is ismert kommunikációs fogással: a felmutatott középső ujj ugyanazt jelent, legyünk akár az Egyesült Államokban vagy éppen egy eldugott laoszi folyó menti őserdőben, így nem maradhatott ki az üvegbe zárt folyadékból sem.

Azért ajánlatos inkább ugratási céllal megvásárolni, mint egy régóta dúló munkahelyi háború újabb frontvonalának megnyitására vagy éppen egy párkapcsolati sértődés megszüntetésére (arra vannak hasznosabb eszközök is).

878332bfd1768b74ca98e21050069b48.jpg

A fenti hógömböt mintha a horgászatot kedvelők számára fejlesztették volna ki: a gömb tetején egy csónakban elhelyezett horgász vígan igyekszik kifogni a gömbben "úszó" "halacskák" legszebbikét - szegény nem tudja, hogy próbálkozása örök kudarcra van ítélve.

9d0eb0bb11790764a339c9f0d1920686.jpg

Időben már közelebb vagyunk a 2020-as karácsonyhoz, mint a 2019-eshez. Éppen ezért nem árt, ha még időben beszerezzük az eljövendő ünnep legfontosabb kellékét, ami nem más, mint a mézeskalács-emberekkel díszített hógömb.

81df44adea346e46587ff9396c7fa6d8.jpg

A hógömb segítségével nem csak édességeket vagy hétvégi szabadidős programokat lehet megidézni, hanem filmsikereket is: mint a fenti alkotáson látható, Dorothy nagy veszélyben forog, hiszen az otthonát felkapó tornádó éppen felé tart - vajon túléli?

5crxzxybh24jyab4.jpg

Gépkarabéllyal felszerelt kém-kommandós is elfér a hógömbben. Nyugalmi állapotban a sivatagi homokon járkál, ha viszont felrázzuk, rögtön téli ítéletidőben igyekszik elpusztítani a haza ellenségeit.

Vagy valami hasonló.

Kiegészítés: tényleg inkább valami hasonló. Mint arra olvasónk felhívta figyelmünket, ez a hógömb-lakó inkább Tony Montana lehet "A sebhelyesarcú" című filmből.

82f643ed7bcd40a5961b09145b29f43e.jpg

Annak, aki szeret borzongani, tökéletes választás lehet a fenti hógömb - a félig nyitott fejű, leginkább egy őrült tudóséra emlékeztető ábrázattal üvöltő férfialak tökéletesen visszaadja, hogyan nézünk ki, amikor fokozott idegállapot kerít hatalmába bennünket.

s-l300_6.jpg

Nincs olyan nagyobb város vagy ország, amelynek egy-egy jellegzetessége (vagy akár maga az egész város) bele ne férne a turisták által olyannyira kedvelt hógömbbe. Mint a fenti képen látható, a messzi Távol-Keleten sem szokatlan az ilyen ajándéktárgy forgalmazása.

Ha már gyakorlatilag a világ összes hógömbje arrafelé készül...

unnamed_2.jpg

Az élet nem csak játék és mese! - akár erre is emlékeztethet bennünket a csernobili négyes atomreaktor sérült épületét magába záró hógömb, amelynek talpára "felvésték" az emberiség történetének egyik legsúlyosabb polgári nukleáris katasztrófájának pontos idejét is. 

A legenda szerint ha a hógömböt figyelve túl sok Csernobil-vodkát fogyasztunk, az új szerzeményünk még beszélni is fog nekünk oroszul (ukrán akcentussal).

creative-spring-fahion-crystal-ball-snow-globe-1571993843293_w500.jpg

Zárásként egy tavaszt (és a szakura-virágzást) megidéző hógömbbel búcsúzunk. Első ránézésre ez is tipikus japán kegytárgy ajándéktárgy, de a feliratot nézve (amely a "Busan" településnévvel zárul) ezt Dél-Koreában tudjuk beszerezni.

Vagy ha lezárás miatt nem tudunk eljutni oda, akkor az interneten...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tmika 2020.07.26. 10:39:33

Nem láttam még A sebhelyesarcút, de még így is arra tippelnék, hogy az nem kém-kommandós, hanem Tony Montana, és nem homok, hanem kokó.

FuraTermék · www.furatermek.blog.hu 2020.07.27. 08:47:13

@Tmika: Köszönöm az észrevételt, kiegészítettem. :-)
süti beállítások módosítása