Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Átlátszó csónakok

2021. április 16. - FuraTermék

Aki csónakázott már egy páratlan környezetben fekvő tavon, vagy evezett a kajakjával a Dunán, esetleg az Adriai-tenger békés hullámain, az tudja, hogy felejthetetlen élményt nyújt a vízen siklani. Hát még az milyen élmény lenne, ha belátnánk úszó alkalmatosságunk alá! 

boat_png32.png

Szerencsére már erre is van megoldás! Következzenek az átlátszó csónakok.

polycarbonate-plastic-boat-transparent-clear-kayak.jpg

Az ötlet nem tudjuk, honnan ered, de a megvalósításra végül Kínában szánták el magukat: strapabíró, ugyanakkor átlátszó műanyagból készítették el a turisták kedvencét; a csónakot (aztán kajakot, de kenu verzióban is elérhető már), amelynek aljára tekintve nem az összegyűlt vizet vagy a megmunkált fát látjuk, hanem a vizet, amelynek tetején éppen ringatózunk.

51b2c67cd37c6f6941f5d08f72bbe21c.jpg

Persze ez a találmány elsősorban nem a Gangesz Váránaszi melletti szakaszára vagy éppen a csendes-óceáni szemétszigethez ideális, hanem a kristálytiszta vízzel megáldott trópusi lagúnákba, ahol az egyszeri turisták kedvükre csodálhatják meg a helyi, barátságos élővilágot.

Ráadásul hatalmas segítséget jelent az átlátszóság akkor, amikor vicces kedvű búvárok azzal akarnák feldobni a napot, hogy alulról felborítják a csónakunkat.

70feaf5eb2f3e1a697cae4776dfaa3d2.jpg

A szerkezet merevségét egyébként egy műanyag váz biztosítja, amely egyben a sokkal rugalmasabb "csónaktest" rögzítési pontjaként is szolgál. Az ilyen anyagból készült kenunk (kajakunk, vagy csónakunk) ennek köszönhetően könnyebb és könnyebben szállítható, mint hagyományos társaik.

transparent-kayak-guided-tour-3.jpg

Versenyzésre azért annyira nem alkalmasak.

És mindig viseljünk mentőmellényt (biztos, ami biztos)!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása