Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Csatornaszag van a lakásban? Segítünk!

(Támogatott tartalom)

2022. február 04. - FuraTermék

Ha állandóan büdös van az életterünkben, az hosszú távon lehangoló tud lenni, és még ártalmas is lehet. Igaz, nem mindegy, hogy a lakásnak melyik részén, és milyen intenzitással jelenik meg a szag.

yuvxrsgjnei6tmrbpay4dvt77i.jpg

Gondolom nem mondok meglepőt, de ez a szag elsősorban a csatornával hozható összefüggésbe. Elsősorban tehát a lefolyócsövek körül kell szaglásznunk (mégpedig szó szerint), ha ki akarjuk deríteni a probléma forrását. Igaz, ez nem egy kellemes feladat, ráadásul nagyon nehéz is ilyen módon elkapni a szagok forrását, mert az orrunk úgy működik, hogy nagyon hamar érzéketlenné válik az ilyen dolgokra, és emiatt a szivárgás helyét is nehéz pontosan meghatározni. Gyakran csak úgy nagyjából lehet belőni a bűz forrását.

Ami gyakran a probléma forrása szokott lenni ilyenkor, hogy a berendezési tárgyak bűzelzáró mechanizmusa, ami többnyire vízzel van feltöltve, kiszárad.

Ezek nem véletlenül tartalmaznak vizet, ez akadályozza meg a levegő visszaáramlását.

Nézzünk tehát körbe, hogy a büdös helyiségben nincs-e valamelyik régen használt lefolyó; a mosdó, vagy a zuhanyzó szifonja kiszáradva, és ha igen akkor a probléma egy kis víz beöntésével már meg is oldódott. A padlóösszefolyókra kifejezetten figyeljünk, mert azokba nem minden kialakításnál jut természetes módon víz - főleg az újabb kivitelezésű épületeknél - csak akkor, ha mi azt külön beleöntjük.

Ha ez a vizsgálat már megvolt, és mindent rendben találtunk, akkor nézzük körbe a csöveket, és környéküket, hogy látunk-e bármiféle hézagot, vagy folytonossági hiányosságot, ahonnan a bűz származhat. Ha még ez se segített, akkor jó eséllyel csak szakember segítségével oldhatjuk meg a problémát, de ez a feladat néha olyan nehéz, hogy még egy külön duguláselhárítással foglalkozó szerelőnek is kihívást jelenthet. Előfordulhat az is, hogy csak egy költséges műszeres vizsgálat segítségével állapítható meg a hiba forrása.

Ha önnek ilyen jellegű, vagy bármi egyéb lefolyókhoz és dugulásokhoz köthető gondja volna Budapesten, vagy környékén, akkor keressen minket nyugodtan.

Ádámszki Gyula duguláselhárító

https://adamszkidugulas.hu/

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása