Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Hogyan kerülhető el a vécé eldugulása?

(Támogatott tartalom)

2022. február 11. - FuraTermék

A vécében, ugyanúgy, mint a többi lefolyó esetében, rendszeresen kialakulhatnak különböző mértékű dugulások. Mit lehet tenni annak érdekében, hogy erre ne kerüljön sor? Mi a teendő, ha már kialakult az eldugulás?

plumber-with-rubber-gloves-cleaning-sink-with-plunger-bathroom-closeup.jpg

A vécét nem szabad szemetesként használni

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a vécét nem szabad szemetesként használni. Ugyanúgy, ahogy a többi csatorna, a vécé sem arra szolgál, hogy mindent elnyeljen. Még mindig sokan dobnak bele főzés során keletkező olajokat és zsiradékokat. Ezek hatalmas dugulást eredményezhetnek, mivel idővel összeállnak. Ugyanígy nem lehet a vécébe dobni tojáshéjat, csontokat vagy éppen tésztát vagy rizst. Az utóbbi kettő ráadásul megdagad a víz hatására és a csövek belsejébe ragad.

Továbbá nem kerülhet a vécébe törlőkendő, papírtörlő vagy szalvéta sem. Egyesek a hamutál tartalmát is a vécébe borítják, amely nemcsak dugulást eredményezhet, hanem a környezetre is károsan hat. Természetesen a dugulás duguláselhárítással szüntethető meg, amely akár jelentős költségekkel is járhat, szóval mindenképpen érdemes az említett tanácsok betartására törekedni.

Érdemes kevesebb szappant, mosószert, sampont, illetve fogkrémet használni

Sok esetben a dugulást gyermekjátékok okozzák. Szóval mindenképpen érdemes a gyerekeket minél hamarabb megtanítani arra, hogy fürdéshez nem szabad olyan játékokat vinni a kádba, amelyek kisebbek, mint a lefolyó. Továbbá érdemes kevesebb szappant, mosószert, sampont, illetve fogkrémet használni. Ugyanis ezek is összegyűlhetnek a lefolyóban és dugulást okozhatnak.

Ha nem sikerült megelőzni a dugulást és szakember segítségére van szükség, akkor érdemes felhívni a duguláselhárítás gyorsszolgálatot.

Előre nem lehet tudni, hogy a probléma helyrehozása mennyibe fog kerülni, ugyanis az árakat befolyásolja, hogy milyen gépekre és mennyi időre van szükség a munkához. Természetesen bizonyos dolgok nem befolyásolhatóak egyszerűen, ilyen például a vízhálózat jelenlegi lejtése. Ebben az esetben, ha nincs mód új kiépítésére, akkor érdemes évente két-három alkalommal karbantartást kérni a duguláselhárítótól.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása