Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

A Zelenszkij-vodka

És más háborús apróságok

2022. április 22. - FuraTermék

Immáron két hónapja dúl Európa második világháború utáni történelmének legpusztítóbb és legvéresebb háborúja a szomszédunkban: Ukrajna élet-halál harcot vív Oroszországgal, amely február 24-én úgy döntött, hogy a fegyverek szavával kívánja érvényesíteni érdekeit.

1253f70e6e.jpg

A FuraTermék Blog nem aktuálpolitikai felület - nem is lesz az -, viszont most bemutatunk nektek néhány furcsa terméket, amely az orosz-ukrán háborúhoz köthetően jelent meg a piacon.

A Zelenszkij-vodka

Volodimir Zelenszkij, a színészből lett elnök (és aki ismertségét annak köszönheti, hogy elnököt játszott egy sorozatban) az ukrán ellenállás jelképévé vált a magunk mögött hagyott két hónapban: napról napra jelentkezik be videóüzeneteken, s buzdítja honfitársait az ellenállásra.

nevtelen2.png

Ez ihletett meg néhány svájci üzletembert, akik piacra dobták a Zelenszkij-vodkát (Vodka Zelensky), az árusításból befolyó bevételekkel pedig Ukrajnát és az országból elmenekült embereket támogatják.

nevtelen_5.png

Így Ukrajnának már két furcsa vodkája van.

Plüssrakéták

És plüssrepülőgépek

Mai második furcsa termékünk rögtön a harmadik is, ugyanis az ukrán boltok polcain a napokban jelent meg a Javelin-plüssök mellett az ukrán jelképként is aposztrofálható egykori An-225-ös Mrija (Мрія, azaz "álom") nehéz szállító repülőgép plüssfigurája.

1650348236-temp-hkijmj_facebook.jpg

Az amerikai páncéltörő rakéta nagy segítséget jelentett (és jelent a mai napig) az ukrán erőknek az oroszokkal szembeni küzdelemben, míg a világ legnagyobb repülőgépe az Ukrajna elleni támadás első napjaiban semmisült meg egy Kijev közeli repülőtéren, amikor az oroszok rohamot intéztek a létesítmény ellen.

Az aludni vágyó ukrán gyerekek a másik import-csodafegyvert, a török Bayraktar drónt is magukhoz szoríthatják esténként, köszönhetően az élelmes vállalkozóknak.

nevtelen_6.png

Egy középső ujj

A háború számos legenda szülőhelye - nincs ez másként a 21. században sem. Az első hírek szerint egy apró fekete-tengeri szigetet (a híres-hírhedt Kígyó-szigetet) védő ukrán katonák nemes egyszerűséggel elküldték a halál fa... melegebb éghajlatra a felbukkanó orosz hadihajót - az azóta elsüllyesztett/elsüllyedt orosz Moszkva cirkálót -, mielőtt a tüzérségi tűzben életüket vesztették volna...

405385.jpg

A 13 katona posztumusz megkapta az "Ukrajna hőse" címet.

Azóta kiderült, hogy a katonák túlélték az oroszok felbukkanását, fogságba estek (egy fogolycsere után már haza is térhettek), verbális dacolásuk a túlerővel szemben azonban megihlette az ukrán postát, amely emlékbélyeget bocsátott ki a középső ujját az orosz hadihajónak felmutató ukrán katonáról.

nevtelen_7.png

A kijevi posták előtt kígyózó (bocsánat...) sorok álltak, hogy megvehessék a bélyeget.

Kijev szelleme

manga_ghost_of_kyiv01.jpg

Egy másik, az ukrajnai háborúhoz köthető legenda nem másé, mint Kijev szelleméé - ugyan a sokszoros túlerővel szemben eredményesen szembeszálló, több ellenséges repülőgépet és helikoptert lelövő vadászpilóta története inkább csak városi legenda, ez nem akadályozott meg néhány japán mangakészítőt, hogy megrajzolja a szédítőbbnél szédítőbb légicsatákat.

a19e21c341c2d42560c94e253e6d8927.jpg

A történet (?) ukrán, a stílus japán. Mi rossz lehet belőle, nem igaz?

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2022.04.24. 08:47:09

"mielőtt a tüzérségi tűzben életüket vesztették volna..."

"Az ukrán határőrség nemrég megerősítette, hogy a 13 ukrán katona életben van."

www.portfolio.hu/global/20220227/ugy-nez-ki-megsem-haltak-meg-a-kigyo-sziget-posztumusz-kituntetett-vedoi-529425
süti beállítások módosítása