Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Mi az a webtárhely?

(Támogatott tartalom)

2022. november 18. - FuraTermék

A webtárhely olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi szervezetek és magánszemélyek számára, hogy weboldalt vagy weblapot helyezzenek el az interneten. A webtárhely vagy webtárhely-szolgáltató olyan vállalkozás, amely biztosítja a weboldal vagy weblap interneten való megjelenítéséhez szükséges technológiákat és szolgáltatásokat. A weboldalakat speciális számítógépeken, úgynevezett szervereken tárolják, azaz hosztolják.

pexels-maksim-goncharenok-5605061.jpg

Amikor az internetfelhasználók meg akarják tekinteni az Ön weboldalát, mindössze annyit kell tenniük, hogy beírják a weboldal címét vagy domainjét a böngészőjükbe. Ezután a számítógépük csatlakozik az Ön szerveréhez, és a böngészőn keresztül az Ön weboldalai megjelennek.

A legtöbb tárhelyszolgáltató cég megköveteli, hogy a domain tulajdonosa legyen, ha náluk szeretne tárhelyet foglalni. Ha nincs domainje, a webes cégek segítenek Önnek a domain regisztráció folyamatában.

Íme néhány funkció, amely elvárható egy tárhelyszolgáltatótól

E-mail fiókok

Mint korábban említettük, a legtöbb tárhelyszolgáltató megköveteli, hogy a felhasználóknak saját domain névvel rendelkezzenek. Egy domain névvel (pl. www.domainnevem.hu) és a tárhelyszolgáltató által biztosított e-mail fiók funkciókkal létrehozhat domain e-mail fiókokat (pl. nevem@domainnevem.hu).

FTP-hozzáférés

Az FTP használatával fájlokat tölthet fel helyi számítógépéről a webszerverére. Ha saját HTML-fájlok felhasználásával készíti el weboldalát, akkor a fájlokat FTP-n keresztül továbbíthatja a számítógépéről a webkiszolgálóra, így weboldalát az interneten keresztül is elérheti.

WordPress támogatás

A WordPress egy online weboldalkészítő eszköz. Ez egy nagy teljesítményű blog- és weboldal-tartalomkezelő rendszer, amely kényelmes módja a weboldal létrehozásának és kezelésének. A WordPress az interneten található webhelyek több mint 25%-át működteti. A legtöbb tárhelyszolgáltató rögtön megmondja, hogy a csomagjaik kompatibilisek-e a WordPress-szel vagy sem. A WordPress webhelyek tárhelyének egyszerű követelményei a következők: PHP 7-es vagy nagyobb verzió; MySQL 5.6-os vagy nagyobb verzió.

Biztonsági mentés

Manapság különösen fontos az internetes megjelenés, valamint a weboldalakon érkező forgalom. Ez miatt szükséges, hogy adatainkról - beleértve a weboldal és a levelezést is - rendszeresen, ideális esetben naponta készüljön biztonsági mentés. Így ha gond adódok, abból vissza lehet állítani az elveszett fájlokat.

Online kezelőfelület

Fontos, hogy legyen egy online kezelőfelület, ahol saját magunknak tudjuk a különböző beállításokat elvégezni, új weboldalt felrakni, vagy éppen egy új email címet létrehozni. 2022-ben a legnépszerűbb ilyen kezelőfelület a cPanel, melyről itt lehet bővebben olvasni: Mi is az a cPanel?

Hogyan profitálhat az online vállalkozásom a webtárhely-szolgáltatásból?

Ahhoz, hogy weboldalát online közzétehesse, üzleti weboldalának webtárhely-szolgáltatásra van szüksége. A webtárhely azonban többet nyújt az üzleti vállalkozóknak, mint egyszerű webtárhely-szolgáltatást! A webtárhely-szolgáltató cégek például általában házon belüli technikusokat alkalmaznak, akik gondoskodnak arról, hogy ügyfeleik weboldalai a nap 24 órájában működjenek.

Ráadásul, amikor a webhelytulajdonosoknak segítségre vagy hibaelhárításra van szükségük (pl. szkript debütálás, e-mailt nem képes küldeni/fogadni, domain név megújítása és így tovább), a webtárhely házon belüli ügyfélszolgálata a megfelelő ember. A professzionális webtárhely-szolgáltatás problémamentes élményt biztosít az üzleti tulajdonosok számára, így hatékonyan összpontosíthatják idejüket és erőfeszítéseiket a vállalkozásukra.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása