Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Zsebkendő-adagoló szobrok

2017. november 09. - FuraTermék

Itt a november, lassan beköszönt a téli időszak, amely a fűtési szezon mellett bizony a kemény (vagy még keményebb) megfázások időszaka. Ez azzal jár, hogy ilyenkor megnövekszik a papírzsebkendő-fogyasztásunk, s mivel rendszerető nemzet a magyar: nem szeretjük szerte-széjjel hagyni a még felhasználatlan váladékfelfogó segédeszközöket.

Nők megfázáskor: "Á, semmi baj, csak egy kis megfázás, holnapra biztosan kialszom"...

Férfiak megfázáskor: "Jól figyeljetek család, mert ezek valószínűleg az én utolsó szavaim!"...

pics-photos-tissues-clip-art-ulfsvx-clipart_98353.jpg

Adva van tehát a hagyományos papír (vagy éppen fém) doboz, amelyből százszámra húzhatjuk ki az újabb és újabb papírzsebkendőket, ha a szükség úgy hozza.

De hiába pompázhat száz színben, kiszerelésben, egy egyszerű doboz mégsem passzol megfelelően a lakás összetett berendezésébe, a képi világába.

Dobjuk fel hát az egyszerű találmányt: mintázzunk szobrot belőlük!

A Húsvét-sziget varázsában

A Húsvét-sziget egy kicsiny, polinézek lakta sziget a Csendes-óceán délkeleti részén; jelenleg Chile fennhatósága alá tartozik. Nevezetességei közé tartozik a régmúlt időkben emelt kőszobrok (Moaik - egy ilyenben lakik a SpongyaBob-rajzfilmsorozatban Tintás Tunyacsáp), amelyek fejeket mintáznak. És ötletül szolgáltak az alábbi zsebkendő-adagolóhoz: 

zsepiadagolo_moai_szobor1.jpg

Hogy fokozzuk a hatást, a felhasználni kívánt zsebkendőt egyenesen Moai-fejünk orrából húzhatjuk elő.

zsepiadagolo_moai_szobor2.jpg

Az adagoló hagyományos zsebkendős dobozzal működik, amelyet a fej hátuljában kell elhelyezni.

zsepiadagolo_moai_szobor5.jpg

Elölről azonban továbbra is csak egy erősen megfázott Moai-fejhez hasonlít.

A pandamacik

Nem csak a messzi Húsvét-szigetet, hanem a (hozzánk képest) szintén messzi Középső Birodalmat, Kínát is megidézték a zsebkendő-adagolók feltalálói.

panda_zsepiadagolo1.jpg

A távoli ország egyik védett állata - s egyben jelképe - a panda, amely megfázásos időszakunkban köszönhet vissza ránk a lakásban (vagy elvihetjük magunkkal az orvoshoz is).

panda_zsepiadagolo2.jpg

Működési mechanizmusa teljesen megegyezik a Moai-fejével, ugyanúgy hátulról kell behelyezni medvénkbe a zsebkendős dobozt, hogy aztán a száján át kivett papírzsepi enyhíthesse az orrunkban felgyülemlett folyadéknyomást. 

panda_zsepiadagolo3.jpg

A maci közben kezében tartja kedvenc eledelét, egy kis eukaliptuszt bambuszt.

Jobbulást, Kedves Olvasó!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása