Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Rámen-automata

2019. április 26. - FuraTermék

A FuraTermék Blog posztjaiban már több alkalommal is foglalkoztunk a különböző automatákkal, mai írásunkban pedig ezt a szép hagyományt kívánjuk folytatni.

dvgt3hwvleqz.png

Kedves olvasónk, Anonyma jóvoltából ma megismerkedhetünk a rámen-automatákkal.

A helyszín Dél-Korea (vagy Kelet-Ázsia bármelyik, tetszőleges állama, mert már annyira elterjedtek ezek a masinák), az indok pedig - amely életre hívta posztunk főszereplőjét, a hagyományos japán tésztalevest, a rámen koreai verzióját készítő ételautomatát - kettős: anyagi és emberi.

Igen, kiemelhettük volna a kínai leves japán verzióját, vagy a mongol levesek tajvani verzióit is.

img_2687.JPG

Egész pontosan a leves-automaták forgalmas helyeken történő elhelyezésével meg lehet spórolni legalább egy, de inkább két kifőzdei alkalmazottat (már ha nem családi vállalkozásban űzzük az ipart, hanem mondjuk gyorsétterem-láncunk van, így könnyebb megszabadulni/nem alkalmazni őket), másrészt olcsóbb (kevesebb helyet és befektetett pénzt igényel, ha sikerül előnyös bérleti szerződést kötnünk).

img_2689.JPG

Az automata működése rám rém egyszerű: az előre csomagolt rámenporra (hasonlóak ahhoz, mint amelyek bármelyik magyarországi kiskereskedelmi üzletláncban fellelhetőek) forró víz kerül, majd tálalják a filléres (esetünkben csonos) tányérban a levest kiválasztó rohanó, roppant fontos államügyet intézni szándékozó hivatalnok vagy a várost felfedező, szűk pénztárcájú turista legnagyobb örömére.

Természetesen itt is lehet válogatni a levesek ízesítése (és ezáltal ára) között.

20150923021817250_026_re.jpg

Az alábbi videón különböző japán levesautomaták kerülnek bemutatásra (jó étvágyat!):

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rómaikömény 2019.04.27. 13:02:34

Még mindig belekerülhet bármi, meg mennyire tiszta?

MittuDomain 2019.04.27. 15:39:58

A géphez használt vízlágyító és vízkőoldó vegyszerek..ha más nem
autómatából kaját, kávét..jaj

Tartalom 2019.04.27. 20:57:39

olcsó, életveszélyes adalékanyagokkal teleszennyezett zacskós élelmiszeripari hulladékot már évtizedek óta minden sarkon lehet szerezni. Nem értem miért reklámozzák.
süti beállítások módosítása