Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Pedálos liftkezelés

2020. május 22. - FuraTermék

A 2019 végén kipattant koronavírus-járvány (amely azóta világjárvánnyá, azaz pandémiává szélesedett) rendkívüli intézkedések sokaságát szülte világszerte: karanténok, kijárási korlátozások, szociális távolságtartás (és az azokat jelző padlómatricák) - mind-mind olyan kifejezés, élethelyzet, amelyek úgy néz ki, a mindennapjaink részévé válnak.

htb1otfqai6guurjy0fmq6y0dxxaq.jpg

Mai írásunkban bemutatunk nektek egy olyan megoldást, amely a koronavírus előtt simán megfelelt volna a FuraTermék Blog alapvetéseiben foglaltaknak: első látásra értelmetlen, talán használhatatlan is (mint az indiai rendőrök koronavírusos sisakja). Ma viszont már más a helyzet. Következzenek a lábbal kezelhető liftek!

A helyszín Thaiföld, ahol éppen a napokban nyitottak meg újra a közösségi terek, köztük a bevásárlóközpontok. Ezek között vannak a főváros, Bangkok hasonló létesítményei is. Ezek közül az egyikben átalakításra kerültek a felvonók: a korábbi, nyomógombos lifthívás és emelet-kiválasztást felváltotta a pedálos parancsküldés.

5a886089616b4fe39596dbc6eed95624.jpg

A lift hívásánál elég lenyomni lábbal a kívánt pedált annak megfelelően, hogy lefelé, vagy felfelé szeretnénk haladni...

letoltes_14.jpg

Míg a felvonóba belépve szintén a megfelelő pedál lenyomásával választhatjuk ki az elérni kívánt szintet (miközben a megfelelő távolságtartás érdekében padlómatricák kerültek elhelyezésre itt is).

Azért egy százemeletes felhőkarcolóban kicsit bonyolultabb lenne a pedálos liftkezelés, bár nem kivitelezhetetlen (mondjuk egy-egy pedált egy-egy számnak megfeleltetve).

imagen.jpg

Hogy a régi világ megoldásaihoz szokott vásárlók se zavarodjanak össze (vagy tévelyedjenek el), az eredeti nyomógombok leragasztásra kerültek, így még véletlenül sem fordulhat elő, hogy a gombhoz hozzáérve elkapjuk azt a fránya SARS-CoV-2-t.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása