Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Automata kártyakeverő

2021. augusztus 06. - FuraTermék

A barátokkal otthon folytatott, elhúzódó kártyapartik során biztos sokan gondolják fárasztónak a paklik állandó keverését (vagy nem).

1_5_6_837362_1537577.jpg

Szerencsére az elfáradt kezek pihentetésére már régen megalkották a megoldást, amely nem más, mint az automata kártyakeverő gép.

702-996.jpg

Maga az elemmel működő gépezet nincsen túlbonyolítva: két tárolóba kell helyezni a két részre szedett paklit, amit ezután a gép véletlenszerűen helyez a központi tálcára, kialakítva ezzel a tuti csalásmentes lapjárást.

A tálca kihúzható, így könnyedén kiemelhetőek belőle a lapok.

750305775_automata-kartyakevero-gep.jpg

Persze az fel sem merült bennünk, hogy a játékosok csalási szándéka miatt lehet szükség a kártyakeverő gépre...

_vyr_964_-biggame-automata-kartyakevero-gep.jpg

Ha szeretnénk biztosra menni, megtehetjük, hogy a gép által már megkevert paklit még egyszer (kétszer, háromszor, ha nagy a tét, akkor esetleg négyszer, ötször) megkevertetjük, hogy ezen tényleg ne múljon a győzelem - vagy vereség.

kartyacs.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lenörd hofstadter 2021.08.08. 11:29:09

El kell, hogy keserítselek, egy ilyen kütyüben nincs véletlen.
Az még globális méretekben is nehezen állítható elő, nem véletlenül küzdenek vele.

gigabursch 2021.08.08. 11:50:49

Tarokk pakli nem fér bele.
Nem is kell.

Fánkevő Fáncsi 2021.12.05. 22:24:46

@lenörd hofstadter: Ma már lehet akár kicsi készülékekbe és computerekbe is igazi véletlenszám generátorokat tenni, ha éppen az a cél. Perszen nem a legolcsóbb megoldás. Régebben pszeudo-random generátorokat használtak, mert normál esetben nem lehet észrevenni a különbséget, nem lehet megsaccolni könnyen az eredményt. A valós véletlen generátorok azok az alapjelnek valamilyen elektromos, atmoszferikus zajt vesznek plussz a pillatnyi abszolút időt. Egyik sem igazán kiszámítható vagy megjósolható, és mindekettő erősen változik pillanatról pillanatra.
süti beállítások módosítása