Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Spártai késtartó szett

2021. szeptember 10. - FuraTermék

A méltán (?) népszerű amerikai mozis alkotás, a 300 után újra megnőtt az érdeklődés az ókori görög világ legkatonásabb nemzeteként számon tartott Spárta iránt.

sparta-1.jpg

Ennek köszönhetően (is) jött létre mai furcsa termékünk, amely nem más, mint a spártai késtartó szett.

set-de-cuchillos-con-soporte-de-madera-spartan-innovagoods-7-piezas.jpg

Az ókori spártai katonát megidéző fa késtartó minden olyan ember konyhájának elengedhetetlen tartozéka kell legyen, aki magáénak vallja Leónidasz király és háromszáz önfeláldozó harcosának erényeit, akik végül életük árán tartóztatták fel az előrenyomuló gaz perzsákat. Vagy valami hasonló. 

sparta-knife-block-640x533.jpg

Maga a késtartó egyébként hat rozsdamentes acél pengéjű vágóeszköz tárolására szolgál (azért írunk rozsdamentes acél pengéről, mert szettben megvásárolva a kések is járnak a hős harcoshoz), a spártai katona másik kezében pedig simán elfér még egy késélező is.

featured_preview_1.jpg

Szerencsénkre (vagy szerencsétlenségünkre) a szett tartója nem csak fa kivitelben kapható, hanem szép, ízléses, fehér műanyagban is azok számára, akik így szeretnének egy kis modern hangulatot varázsolni egy közel kétezer-ötszáz éve letűnt világot idéző gyalogoskatona-sziluett segítségével.

unnamed_7.jpg

És ne feledjétek:

This is Sparta!

61vjls6_frl_ac_sx466.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alick 2021.09.11. 20:35:51

Jópofa... ilyesmiket anno gyakorlati órán csináltunk, még általánosban. :)

Vén motoros 2021.09.11. 22:33:34

@Alick: Igazad van, ilyesmiket, de azért nem ilyet. Ez profi munka, és még ízléses is. Azért a gyakorlati foglalkozás órán történt lombfűrészelés végeredménye inkább csak a gyerekeik iránt elfogult anyáknak tetszett... (Ha nem titok, te 1900-hányban jártál arra a gyak.fogl. órára? Én 1963 körül...)

Veszéjben a lyogállamiság ! 2021.09.12. 08:39:07

Történelmi ulti : Leonyid ász, s pár thai király.:)

Örömhernyó 2021.09.12. 11:59:10

@Vén motoros: Ízléses? Ez?

Van hasonló, fából készült bögretartóm, ami ajándékba kaptam, mert az ajándékozó nem értette meg, hogy inkább semmit nem kérek Karácsonyra, minthogy ilyen porfogókat kapjak. Szóval van hasonlóan "ízléses" bögretartóm, amin sose tartottam bögrét.

Untermensch4 2021.10.14. 12:20:37

@Örömhernyó: "Mit hozott a Jézuska?"
"Holtteher-veszteséget." :)
süti beállítások módosítása