Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Műanyag pókfogó

2021. szeptember 24. - FuraTermék

Embertársaink egy jelentős része iszonyodva gondol a pókokra. A tíz nyolc lábbal megáldott ízeltlábúaknak már csak a gondolatára is hideg verejték fut végig a hátukon - ha meg még hozzájuk is kellene érni, az maga lenne a vég. 

Itt most nem az arachnofóbiás emberekre gondolunk.

220991067.jpg

Számukra kifejezetten hasznos eszköz lehet, a többiek pedig nézhetnek egy kicsit furcsán a mai posztunk főhősére, a műanyag pókfogóra.

Az otthonok plafonjainak és eldugott zugainak rémeként tekintünk a pókokra annak ellenére, hogy sokszor hasznos tevékenységet folytatnak a kisebb rovarok, élősködők levadászásával. A legtöbben mégis inkább kint szeretnénk tudni őket - anélkül, hogy széttrancsíroznánk testüket a falon.

5104k0clyjl_ac_sl1200.jpg

Szerencsére a műanyag pókfogót elég lekapni a falról (mivel a szett tartalmaz egy fali tartót is), odasétálni pókunkhoz, hogy a bot végén kialakított csapda fogságba ejtse hívatlan lakótársunkat. A fogollyal ezután elég kisétálni a szabadba, ahol a pókfogó fordítottan működve elengedi azt.

20350.jpg

Mint írtuk volt, szettről van szó, amely nem csak a pókfogót és a fali tartót tartalmazza, hanem egy meglehetősen nagy méretű műanyag pókot is, amelynek segítségével gyakorolhatjuk az elfogás-elengedés mozzanatait. 

brainstormcatcher.jpg

A műanyag pók másodlagosan ijedős ismerőseink ugratására is alkalmas.

Sajnos, tesszük hozzá halkan.

Sajnos a műanyag pókfogó méretei korlátozottak, ezért legfeljebb a hazai pincékben is előforduló kisebb nyolclábúak befogására alkalmas - a nagyobb, trópusi példányokéra már nem igazán (mondjuk ha ilyenre bukkanunk otthon, azt a problémát már régen nem a pókfogóval kell orvosolni szerintünk). 

5_98437_1550476110_1280_1280.jpg

Zárásként itt egy kis videó az eszköz működéséről:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása