Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Jurassic Parkos sakk-készlet

2022. október 21. - FuraTermék

Azt gondolnánk, hogy a filmek a legtöbb bevételt a mozijegyek árusításából termelik - ez sokszor így is van, viszont egy nagy népszerűségnek örvendő film(özön) további dollár-százmilliókat tud a konyhára hozni a mindenféle kiegészítők eladásából (ezt igazán George Lucas fejlesztette tökélyre a már nálunk is sokszor megénekelt Star Wars-univerzum segítségével).

thegeek-jurassic-park.jpg

Ma is egy ilyen filmes történethez kapcsolódó kiegészítővel ismerkedünk meg. Ez pedig nem más, mint a Jurassic Park világát megidéző sakk-készlet!

A történelem süllyesztőjében nagyjából hatvanötmillió évvel ezelőtt eltűnő dinoszauruszok (pontosabban csak egy részük tűnt el, ugyanis a madarak itt vannak velünk a mai napig) már régóta foglalkoztatják az embereket - nem véletlen, hogy az 1993-ban bemutatott Jurassic Park olyan népszerűségre tett szert az életre keltett őshüllők által.

thenoblecollection_jurassicparkchessset1.jpg

Ennek köszönhető, hogy a film mellett piacra dobtak (és dobnak a mai napig) számtalan kiegészítőt, furcsábbnál furcsább terméket, hogy a legutolsó bőrt is lehúzhassák a rajongókról. Ennek köszönhetően jött létre a dínó-tematikájú sakk-készlet, amely egyszerre két csoportot szólít meg: a dinoszaurusz-rajongókat és a sakkimádókat, valamint ezek közös halmazát, a dinoszauruszimádó sakkrajongókat.

maxresdefault_17.jpg

A készlet két csapatnyi dinoszauruszt tartalmaz, amelyekkel a hagyományos sakkfigurákat lehet behelyettesíteni, bár rögtön egy aprócska (?) tévedéssel indít, ugyanis a "gyalog" szerepében a repülő őshüllőket, a pteroszauruszok csoportjába tartozó pteranodon bukkan fel.

Mai ismeretterjesztő óránk ezzel véget is ért, köszönjük a figyelmet!

thenoble-1024x1024.jpg

A "király" pozíciójában nem más "trónol", mint sokak kedvenc Kréta-kori ragadozója, a zsarnok gyík, azaz a Tyrannosaurus rex. Már csak arra kell vigyázni, hogy a parti vége előtt nehogy felfalja a többi dínót, mert az biztos nem számít szabályos mattnak.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása