Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Kaparós térképek

2017. október 19. - FuraTermék

Járunk-kelünk a nagyvilágban, bejárunk számtalan országot, várost, megismerkedünk a helyi kultúrákkal, emberekkel.

Manapság, a modern kütyük, a digitális fényképek világában nagyon könnyű rendszerezni emlékeinket: csak behozzuk a legismertebb böngésző térkép-funkcióját, s rábökünk a térképen erre meg arra a helyre, hogy lám, itt meg itt jártunk, ezen az északi szigeten például nagyon finom rothasztott cápahúst fogyasztottunk el, ebben a japán hotelben pedig nagyon jót aludtunk.

Sokan vannak azonban, akik kézzelfoghatóbban is szeretnék megmutatni maguknak és az érkező vendégnek, hogy a házigazda milyen fantasztikus helyeken volt már életében. Nézzük meg, hogy élelmes feltalálók milyen megoldást találtak ezen fogyasztóknak.

sorsjegy-2-e1449569502676.jpg

A válasz a kérdésre: csináljunk a kaparós sorsjegyek mintájára kaparós térképet! Egyszerű megjelölni, mely vidékeket kerestünk fel, hiszen csak kézbe veszünk egy pénzérmét, és már mehet is a kaparás.

20000_1_1200px.jpg

Néhány kézmozdulat, és a külső szemlélő számára is nyilvánvalóvá válik, hogy a térkép tulajdonosa bejárta Indiát, Dél-Afrikát, de Észak-Amerikában is felbukkant itt-ott.

scratch-world-map-e1279859689874.jpg

Van olyan érzésünk, hogy az Antarktisz a térképet birtoklók többségénél lekaparatlan marad...

scratch_map_france_01.jpg

Vannak persze ország-specifikus térképek, ahol egy-egy állam régióit, területeit jelölhetjük be képzeletbeli bakancslistánk már kipipált részein töltött időt fel-felidézve.

51s_4qw4evl_sl500_ac_ss350.jpg

Jól is jön ez, hiszen nem egy ország kontinens méretű - minden részét bejárni és megismerni és évekbe telhet.

f086b6f9b5d543a5a13bb61407dfb942.jpg

A térképet mutogatva lehet aztán mesélni, dicsekedni megállás nélkül.

scratch_map_for_web.jpg

Piréziát nem találtuk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása