Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

Egyszemélyes étterem

2020. május 29. - FuraTermék

Sajnos a koronavírus-járvány továbbra is szomorú aktualitást ad a mindennapi híreknek; szerencsére kontinensünkön valamelyest enyhült már a pandémia, de nem egy helyen (különösen Brazíliában) épp most van berobbanóban.

2020_05_12_95054_1589274316_large.jpg

Blogunk mai posztjában egy furcsa szolgáltatást mutatunk be nektek, méghozzá a fent említett járvánnyal kapcsolatban, amelynek egyik új, meghonosodó kifejezése a szociális távolságtartás - ennek biztosítására ugyanis Svédországban egy merőben új éttermi szolgáltatást indítottak el nem régen.

Tovább

Pedálos liftkezelés

A 2019 végén kipattant koronavírus-járvány (amely azóta világjárvánnyá, azaz pandémiává szélesedett) rendkívüli intézkedések sokaságát szülte világszerte: karanténok, kijárási korlátozások, szociális távolságtartás (és az azokat jelző padlómatricák) - mind-mind olyan kifejezés, élethelyzet, amelyek úgy néz ki, a mindennapjaink részévé válnak.

htb1otfqai6guurjy0fmq6y0dxxaq.jpg

Mai írásunkban bemutatunk nektek egy olyan megoldást, amely a koronavírus előtt simán megfelelt volna a FuraTermék Blog alapvetéseiben foglaltaknak: első látásra értelmetlen, talán használhatatlan is (mint az indiai rendőrök koronavírusos sisakja). Ma viszont már más a helyzet. Következzenek a lábbal kezelhető liftek!

Tovább

Légbuborék-ruha

Szomorúan vagyunk kénytelenek konstatálni, hogy az utóbbi időben meglehetősen elhanyagoltuk a FuraTermék Blog divat-tanácsadási rovatát (tudniillik azért, mert nincs is ilyen rovatunk).

61ykenanw7l_ux425.jpg

Mai posztunkkal némileg pótoljuk a hiányosságot, úgyhogy következzenek a ruhák, amik légbuborékokból állnak!

Tovább

Yoda-hátizsák

Három Lassan öt hónap telt el azóta, hogy befejeződött a Star Wars Skywalker-sagája (sokak legnagyobb megkönnyebbülésére és még többek bánatára). S három öt hónapnál jóval több idő telt el azóta, hogy utoljára foglalkoztunk a Csillagok háborúja-univerzum furcsa termékeivel.

56b0f372dd0895f4648b468c.gif

Most viszont enyhítünk valamicskét a blogunkat olvasó rajongók elvonási tünetein: következzen a Yodás hátizsák!

Tovább

Furcsa ajtótámaszok

Sokszor jelent problémát a helyiség elhagyását lehetővé tevő nyílászárók (hétköznapi nevükön ajtók) megfelelő kitámasztása. Az emberiség már sok-sok évvel ezelőtt feltalálta a megoldást (ajtótámaszok formájában), az utóbbi időkben pedig megjelent ezeknek (is) a furcsa verziója. Pontosabban verziói.

344-375s.jpg

Ragozhatnánk még a szót, de inkább nézzük meg a furcsa ajtótámaszokat!

Tovább

Széf a hűtőben

Közel három évvel ezelőtt már foglalkoztunk a munkahelyi hűtők anomáliájával - azzal, hogy az oda helyezett, szünetben elfogyasztani szándékozott ételünknek megvan az a képessége, hogy szőrén-szálán eltűnjön (vagyis fizikailag manifesztálódjon valamelyik jóakaró kollégánk gyomrában); akkor láthattuk, hogy van megoldás a problémára.

unnamed.jpg

Mai posztunkban pedig egy másik lehetőséget villantunk fel előttetek a munkahelyi étel-szarkák megfékezésére. Következzen a széf a hűtőben!

Tovább

Vatta a nyúlban

Húsvéti különkiadás

A FuraTermék Blogon lassan már hagyománnyá válik húsvét alkalmából posztolni - nem is akarjuk megszakítani a tavalyelőtt elkezdett, majd tavaly lendületesen folytatott szokást, így idén is egy húsvéthoz kapcsolódó írással szeretnénk kedveskedni nektek.

rabbit1.jpg

Na jó, igazából csak annyiban kapcsolódik mai posztunk a kereszténység legnagyobb ünnepköréhez, hogy itt is szerepet kap egy nyúl (szóval semennyiben - mivel a hagyományos húsvéthoz semmi közük a nyulaknak). Na nem is szaporítjuk a szót tovább (azt megteszik a nyuszik): következzenek a vattapamacs-tartó nyulak!

Tovább

Koronavírus-sisak

Harc a járvány ellen indiai módra

Napjainkban a hírek nagyjából 80%-a ilyen-olyan módon összefüggésben áll a jelenünket meghatározó legfontosabb eseménnyel, nevezetesen a világméretűvé szélesedett koronavírus-járvánnyal. Mostanra oda jutottunk, hogy Észak-Koreát és Türkmenisztánt leszámítva szinte minden országban megerősítették a hivatalosan SARS-CoV-2 névre hallgató kórokozó jelenlétét.

unnamed_1.jpg

Nincs ez másként Indiában sem, ahol a megbetegedés hatására gyakorlatilag országos méretű karantént rendeltek el 2020 márciusának végén. A betartás érdekében pedig mozgósították a rendfenntartó erőket, és új, eddig nem látott eszközökkel ruházták fel őket...

Tovább

Óriás gemkapcsok

És az óriás iratcsiptetők

A FuraTermék Blog szerkesztősége már-már vadássza a hétköznapi használati tárgyaink egyáltalán nem hétköznapi méretű verzióit.

handy-paperclip-600x600.jpg

Ennek keretében bukkant rá Miss Weaver mai posztunk főszereplőjére, a címben említett óriás gémkapcsok közösségére.

Tovább