Üdvözlünk a felesleges, értelmetlen eszközök, használati tárgyak és szolgáltatások gyűjtőhelyén!

FuraTermék Blog

Benzinpumpás italadagoló

2022. augusztus 12. - FuraTermék

Mai furcsa termékünkkel megidézhetjük a régi - második világháború előtti - benzinkutak világát, egyszersmind biztosíthatjuk a jó szórakozást a barátokkal.

183be19305ede24b673ce792c0b1b832.jpg

Következzenek a benzinpumpás italadagolók!

Tovább

Bakelitlemezes poháralátétek

Az úgynevezett bakelitből készült hanglemezek és a lejátszásukra alkalmas készülékek hosszú évtizedeken keresztül a zeneipar meghatározó adathordozói voltak. Mára ugyan megkopott népszerűségük, de egy nem várt helyen azért még szép számmal találkozhatunk velük.

nevtelen3.png

A "Tovább" gomb után nézzünk szét a bakelitlemezes poháralátétek között!

Tovább

Fura naptárak

(Támogatott tartalom)

Néhány éve már mutattunk nektek pár furcsa, fából készült naptárat. Akkor láthattuk, hogy a modern technológiával szemben, régen milyen praktikákat alkalmaztak a dátum követésére. Most újra a naptárak világába szeretnénk kalauzolni titeket az alábbi érdekes kalendáriumokkal, miközben felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy milyen közös hiányosság található meg minden naptárban.

tinta-naptar.jpg

Tovább

Régi hirdetések

Mondhatnánk, hogy a reklám, a hirdetés szinte egyidős az emberi civilizációval, s talán nem is tévednénk nagyot: a kereskedők sokszor szép, díszes cégérekkel hirdették portékáikat, de a templomi prédikáció is felfogható egyfajta hirdetésként.

vicces-regi-hirdetes-ford.gif

A témába most nem is megyünk bele nagyon, ellenben bemutatunk nektek néhány érdekes (és furcsa) hirdetést az 1950-es és 1960-as évek Amerikájából.

Tovább

Furcsa kólák

Ha egy átlagos embert megkérünk, hogy soroljon fel néhány dolgot a kóláról, nagy valószínűséggel benne lesz a kóladió, mint alapanyag, a kokacserje, mint egy bizonyos márka alapanyaga, valamint a sötétbarnás-fekete szín.

shutterstock_225147871_0_0.jpg

Nos, mai furcsa termékünkből pont az utóbbi hiányzik. Következzen a "fehér kólák" rövid története!

Tovább

Italadagolók poharakkal

Baráti társaság megvendégelésekor ritkán ugyan, de előfordulhat, hogy egy-két ember nehezményezi, hogy az ő felespoharába miért került két milliliterrel kevesebb frissítő folyadék, mint a szomszédjáéba...

717c6absycl_ac_sx466.jpg

...a nézeteltérések elkerülése végett viszont kaphatók a piacon italadagoló szettek mindenki legnagyobb örömére!

Tovább
süti beállítások módosítása